Schoendesigner ontwerpt sokken

Geüpdatet op 24 April 2019 door Laure Vandendaele
Schoendesigner ontwerpt sokken

ManoloFalke
Deze schoenmaker blijft niet bij zijn leest. De favoriete designer van schoenenaficionado Carrie Bradshaw verkent nieuwe paden en ontwerpt een sokkenlijn voor Falke.

Manolo Blahnik en sokkenfabrikant hebben meer met elkaar gemeen dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Beide labels familiebedrijven delen naast een lange geschiedenis en rijke ervaring natuurlijk ook een passie voor voeten. Falke voorziet die sinds 1895 van warme sokken en Manolo Blahnik voorziet ze op zijn beurt van prachtige schoenen. Toch is Manolo ook al jaren geboeid door sokken,  de ontwerper meent dat ze de final touch aan een outfit geven. 'Ik ben heel enthousiast over deze samenwerking. Sokken vormen de link tussen onze voeten en onze outfits, ze zijn onmisbaar. Ik bezit heel wat paren, in verschillende kleuren en materialen.Spelen met de motieven en de texturen vind ik geweldig. En ik hou ervan wanneer vrouwen sokken combineren met hoge hakken!', vertelt de ontwerper.

De capsulecollectie van Manolo Blahnik voor Falke bestaat uit drie uniseks sokken en worden via de website van magazine Because (www.becauselondon) verkocht. Per paar betaal je 34,50 euro.

FALKE and Manolo Blahnik Dot 6
De roze sokken met fuchsia stippen zijn geïnspireerd op de gestipte polkajurken van Manolo's moeder.

FALKE and Manolo Blahnik Keep Going 9De Ivoorkleurige sokken zijn gebaseerd op de herinneringen Manolo's tennis spelende familieleden. Op dit sportieve model staat het citaat 'Keep Going'  geborduurd, de favoriete slagzin van de ontwerper.

FALKE and Manolo Blahnik Pompon 8De grijze geribbelde sokken met rode pompon zijn geïnspireerd op de decoratieve gordijnen in Spaanse huizen.