8 x dudes als dames

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
8 x dudes als dames

dudesalsdames
De Oscar voor zijn rol als Stephen Hawking in 'The Theory of Everything' siert nog maar pas zijn schoorsteenmantel of Eddie Redmayne maakt zich alweer op voor een volgende glansrol. In 'The Danish Girl' kruipt de knappe Brit in de huid van Lili Elbe, de Deense kunstenares die als allereerste een transseksuele chirurgische operatie onderging. Ook deze acteurs omarmden hun vrouwelijke kant voor hun vaak meest memorabele rollen.

1/

EDDIE REDMAYNE

Oscar-winaar Eddie Redmayne
Oscar-winaar Eddie Redmayne
EddieRedmayneLiliElbe
Eddie Redmayne als Lili Elbe in 'The Danish Girl'

2/

JUDE LAW

JudeLawJudeLawRage
Jude Law stapte in 2009 uit zijn comfort zone en kroop tijdens de opnames van 'Rage' in de huid van de bijna onherkenbare Minx.

3/

JARED LETO

JaredLeto JaredLetoDallasBuyersClub

Jared Leto speelde de rol van zijn leven als drugsverslaafde transseksueel Rayon in 'Dallas Buyers Club' uit 2013. Leto verloor heel wat gewicht om zijn personage extra geloofwaardigheid te geven en woog uiteindelijk amper 51 kilogram. Die ongekende toewijding, leverde de acteur uiteindelijk een Oscar voor beste mannelijke bijrol op.

4/

MATT LEBLANC

MattLeblanc MattLeBlancAlltheQueensMen

Matt 'How You Doin' LeBlanc mag in de successerie Friends dan wel jaren in de huid van macho Joey gekropen zijn, in 'All The Queen's Men' uit 2001 liet de acteur zich aan de zijde van komiek Eddie Izzard van zijn meest vrouwelijke kant zien. Beide heren spelen soldaten die zich tijdens een undercoveropdracht als vrouw verkleden.

5/

CILLIAN MURPHY

CillianMurphy CillianMurphyBreakfastonPluto
Cillian Murphy gaf het beste van zichzelf als Kitten, het transseksuele personage uit 'Breakfast On Pluto' uit 2005. Een rol die de acteur een Golden Globe-nominatie opleverde.

6/

GAEL GARCIA BERNAL

GaelGarciaBernal GaelGarciaBernalBadEducation
Mexicaanse acteur Gael Garcia Bernal ontving heel wat lof voor zijn rol als dragqueen in 'Bad Education' van Pedro Almodóvar. Een prestatie die hem in 2004 heel wat awards voor 'Beste Acteur' opleverde.

7/

ROBIN WILLIAMS

RobinWilliams

KobalOnze ultieme favoriet: Robin Williams als de meest strenge maar rechtvaardige nanny Mrs Doubtfire, de ster van de gelijknamige komedie uit 1994.