Wim Bruynooghe opent winkel in Antwerpen

Geüpdatet op 11 June 2019 door ELLE België
Wim Bruynooghe opent winkel in Antwerpen

WBcollage

Het gaat Wim Bruynooghe voor de wind. Twee jaar nadat hij afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie opent onze talentvolle landgenoot zijn allereerste winkel in de Sinjorenstad. 

Wim Bruynooghe studeerde in 2013 af aan de modeacademie en bracht als uitzondering op de regel zijn afstudeercollectie 'Lena', vernoemd naar zijn gelijknamige muze, als ready-to wear-lijn op de markt. De collectie verkent de band tussen de artiest en zijn muze, een diepe relatie die schommelt tussen de drang om zijn muze te vereeuwigen, maar ook om zich te emanciperen. Een dualiteit die mooi vertaald wordt in de collectie.

De meer eenvoudige kledingstukken van Lena waren bij zijn afstuderen reeds een groot succes en werden gecommercialiseerd. Vandaag opent Bruynooghe zijn allereerste winkel met een collectie om U tegen te zeggen.

Wim Bruynooghe

Wim Bruynooghe

Het basisstuk in de collectie is een iconisch jurkje met strakke lijnen, nauw aansluitend aan de borst. Bruynooghe omschrijft het als 'de utopie van een vrouw': heel strak en sensueel zonder de borsten te accentueren. Een feministisch accent dat een bron van inspiratie is voor de rest van de lijn.

WIM BRUYNOOGHE

De stukken in de winkel behoren allemaal tot een blijvende collectie, waar na verloop van tijd verder wordt op gebouwd met duurzame stoffen en gelijkaardige silhouetten. 'De stukken zullen als het ware matuur worden', aldus de ontwerper.

Wim Bruynooghe

Wim Bruynooghe

Wim Bruynooghe

Wim Bruynooghe

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)