Marc Jacobs stopt met tweede lijn

Gepubliceerd op 24 Maart 2015 door ELLE België
Marc Jacobs stopt met tweede lijn
marc-by-marc-jacobs-fall-2014-campaign3
Marc Jacobs

Marc by Marc Jacobs houdt op met bestaan, dat heeft de Amerikaanse ontwerper zelf bevestigd. 

Helemaal van de kaart hoeven we niet te zijn, want de lijn gaat fuseren met de hoofdcollectie Marc Jacobs. Dat betekent dat de collectie voor meer geld over de toonbank zal gaan, maar ook dat er zowel tijdelijke als luxueuze spullen verkocht zullen worden. Bovendien is er nog genoeg ontworpen om ons tot en met 2016 te voorzien. Oef.

Het jonge zusje en portemonnee-vriendelijke Marc by Marc Jacobs werd in 2001 in het leven geroepen. Jacobs ontwerpt al even niet meer voor de lijn, dat doen Katie Hillier, creatief directeur, en Luella Bartley, de hoofdontwerper. Wat de consequenties voor hen zullen zijn, is nog niet duidelijk.

Ook draait de geruchtenmolen nog op volle toeren omtrent het sluiten van de vele winkels.  Zo wordt Marc by Marc Jacobs in veel meer winkels verkocht dan de hoofdcollectie zelf. Brussel heeft sinds 2012 een eigen Marc by Marc Jacobs-winkel, op de hoek van de Dansaertstraat en de Nieuwe Graanmarkt.

Nog niet in het bezit van één van hun populaire Iphone hoesjes, horloges of simpele T-shirts? Rep je snel naar de winkel of shop online! Je portefeuille zal je op lange termijn dankbaar zijn.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)