Green beauty night: Grown Alchemist

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Green beauty night: Grown Alchemist

Grown Alchemist
Beauty Queen, schoonheidssalon en city spa in het hartje van Gent, wil met hun nieuwe concept 'A Night of Green Beauty' klanten onderdompelen in een wereld van ecologische cosmetica. ELLE.be was erbij.

We worden voortdurend aangespoord om te investeren in duurzame mode, maar ook de beauty-industrie mag niet achterblijven. Cosmeticabedrijven hechten meer en meer belang aan het milieu, biologische ingrediënten en eerlijke producten. Een groot pluspunt waar ook je huid naar verlangt.

GA

Is je make-uptas toe aan een groene make-over, dan mag The Grown Alchemist zeker niet ontbreken. 'Het organisch merk gebruikt alleen gecertificeerde biologische ingrediënten die mild zijn voor de huid. Synthetische stoffen en conserveringsmiddelen zal je er dus niet in terugvinden. Hierdoor wordt de kans op allergische reacties tot een minimum beperkt', vertelt Delphine Schou, eigenares van de zaak.

De lijn bestaat uit zowel verzorgingsproducten voor het gezicht als voor het lichaam, aangepast aan verschillende huidtypes.

collage GA

'We merken dat onze klanten vaker naar groene cosmeticaproducten vragen. Gezond eten en detoxen blijft een grote trend, en velen willen dat ook naar hun verzorgingsproducten doortrekken. We eten nu niet alleen pure ingrediënten, maar smeren die ook op onze huid. Maar omdat nog niet iedereen thuis is in de groene beauty wereld, organiseren we drie avonden om biologische merkten te promoten en om onze klanten aan te tonen hoe belangrijk zuivere producten zijn', aldus Delphine.

Grown Alchemist

Ook de stijlvolle flesjes en tubes mogen niet onderdoen. 'Alles wordt verpakt in gerecycleerd donker glas om de belangrijke anti-oxidanten te beschermen tegen de invloed van daglicht.' De bruine flesjes doen je denken aan apotheken van back in the day en de kleurrijke zalfjes aan oude verftubes. Ideaal om je badkamer mee te verfraaien.

Green beauty night: Grown Alchemist - 9
Scrub €20       Handcrème €40

De twee grote bestsellers, en Delphines favorieten, zijn de bodyscrub en handcrème. Beide producten bevatten uitsluitend biologische ingrediënten en zijn kalmerend voor de huid.

De groene producten mogen dan wel iets duurder zijn, op een stralende huid staat geen prijs! Bekijk het volledige gamma op de website van The Grown Alchemist of in de winkel.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)