Snor, de vrouweneditie

Geüpdatet op 23 Maart 2015 door Marjolijn Vanslembrouck
Snor, de vrouweneditie

claudia_van_hout_jorik-13-copy

De veertiende editie van het Gentse online fotomagazine Snor brengt uitsluitend werk van vrouwelijke fotografen. Puur toeval, zo blijkt, want talent komt sowieso boven drijven.

Els Martens, Eveline Lanckmans, Claudia Van Hout en Ann-Sophie Deproost, dat zijn de vier fotografen wiens werk de nieuwe Snor editie siert. Dat dat vier vrouwen zijn, is volgens Bert De Jonghe, een van de oprichters van het online magazine, puur toeval. "In elke editie combineren we reeksen die mooi samen passen, toevallig is dat in dit nummer werk van vier vrouwen geworden. In de kunstfotografie is het onmogelijk te zeggen of foto's door mannen of vrouwen genomen zijn. En binnen de reportage- en documentairefotografie zijn mannen dan wel oververtegenwoordigd, ook daar is het verschil tussen het werk van een mannelijke of vrouwelijke fotograaf niet te onderscheiden."

Vier fotografen, dat zijn vier totaal verschillende sferen. Zo maakte Martens een reeks over het landschap en de schaarse menselijke aanwezigheid op Ijsland en brengt Van Hout via foto's van haar jongere broertje een ode aan de jeugd en de onbevangenheid van een kind. De twee andere werken conceptueler, abstract soms, en in zwart-wit.

In mei 2011 ging de eerste editie van Snor online, sindsdien maken ze er gemiddeld vier per jaar. Het ingezonden werk dat interessant genoeg is voor publicatie, komt in een pool terecht, waaruit per editie geput kan worden. Eind april werkt het Gentse magazine overigens samen met De Karavan, een event in Roeselare, waarbij ze op zoek gaan naar West-Vlaams fotografietalent. Er komt een exclusieve Snor editie en op 25 en 26 april kan je de foto's bewonderen op de expo bij De Karavan.

Alle info op www.snor.it. Het werk van mede-oprichter Bruno Roels is te zien in het meinummer van ELLE België.