Ben je klaar voor een nieuwe relatie? 3 tips.

Gepubliceerd op 18 Maart 2015 door Britt Valkenborghs
Ben je klaar voor een nieuwe relatie? 3 tips.
relatie
New Girl

Je ontmoet iemand die je leuk vindt, en dat gevoel is wederzijds. Maar je vorige relatie werd eigenlijk nog niet zo heel lang geleden beeïndigd. Omdat het beter is om je niet hals over de kop in een nieuwe relatie te storten, maar er weloverwogen aan te beginnen zijn hier 3 tips. 

Doe het rustig aan
Van de ene naar de andere relatie overstappen, dat is geen goed idee.  Neem liever even de tijd om na te denken waarom een relatie niet werkte. Zo leer je wat je niet of net wél wil in een relatie. Wat is belangrijk voor je en wat zoek je precies? Stel jezelf regelmatig deze vragen en wees gerust kritisch voor jezelf en voor je toekomstige partner.

Verwerk je stukgelopen relatie
Loslaten is hier de boodschap. Het is belangrijk dat je emotioneel het einde van die relatie accepteert en begrijpt waarom de relatie geen toekomst kon hebben.

Leer alleen zijn
Even alleen zijn en als single door het leven gaan, dat de perfecte gelegenheid om jezelf beter te leren kennen. Even bezinnen, dat is de beste investering voor je toekomst. Een nieuwe relatie aangaan, enkel en alleen omdat je niet alleen wil zijn, is echt geen goed idee.

Tot slot, pas als je als single helemaal gelukkig bent kan je in alle rust — als je iemand ontmoet die je leuk vindt, natuurlijk —  begrijpen of het wel of niet de moeite waard is om je single-status opnieuw in te ruilen voor een relatie.