Underboob-selfies verboden

Geüpdatet op 19 Maart 2015 door ELLE België
Underboob-selfies verboden
Rihanna underboob
Pinterest

Selfie lovers opgelet! Binnenkort een tripje naar Thailand gepland? Doe dan vooral niet mee aan de zogenoemde Underboob-selfietrend, een foto van de onderkant van je borsten, want de Thaise regering is op zijn zachts uitgedrukt not amused met het fenomeen. Je kan er zelfs de gevangenins voor indraaien.  

Een klassieke selfie zien we zo'n honderd keer per dag passeren on onze feed, niets speciaals meer aan. Het zijn tenslotte de opvallendste posts die het meest geliked en gedeeld worden en ook Thaise vrouwen hebben dat goed begrepen. Ze zijn verzot op de uitdagende trend: op twitter en andere sociale media circuleren sinds kort duizenden selfies per dag waarbij vrouwen zichzelf van hun mooiste kant laten zien.

Op zich niets mis mee, maar de Thaise regering bestempelt het als onzedelijk, vulgair, obsceen en het brengt blijkbaar de veiligheid van het land in gevaar. Zucht. Vrouwen die toch aan de trend toegeven, riskeren maar liefst vijf jaar gevangenisstraf. Maar omdat op de desbetreffende foto's meestal alleen een paar borsten te zien is, zou het wel eens moeilijk kunnen worden om de 'criminelen' op te sporen. Eens kijken hoe de vrouwen van #FreeTheNippleMovement hierover denken.

Dames, jullie zijn gewaarschuwd!

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)