HOW TO: Saint Patrick’s Day nail art

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
HOW TO: Saint Patrick’s Day nail art

photo
Vandaag is groen...de kleur van je nagels. Het is Saint Patrick's Day en wij vieren de Ierse nationale feestdag met een toepasselijke nail art. En en later een bezoekje aan de Ierse pub.

Regenbogen, potten vol goud, klavertjes (Shamrocks) en vrolijke kabouters (leprechauns). Genoeg inspiratie om speciaal op deze Saint Patrick's Day met een toepasselijke nail art op de proppen te komen.

Wat heb je nodig?

Brides to Be  van Essie - 11,99€ bij Di
Trophy wife Essie - 10,99€ bij Di
Turquoise & Caicos Essie - 10,99€ bij Di
Rock at the top Essie - 10,99€ bij Di

Zo ga je te werk

1.    Breng een laagje  base coat aan om je nagels te beschermen
2.    Breng daarna twee laagjes nude-kleurige nagellak op drie nagels. Op de overige twee nagels breng je twee lagen groene nagellak aan. Let op: laat de eerste laag goed drogen voor je een tweede aanbrengt.  Geef ook de tweede laag voldoende tijd om te drogen.
3.    Dop een dotting pen voorzichtig in het flesje turquoise nagellak. Maak vier grote stippen, samen vormen ze de blaadjes van het klavertje.
4.    Gebruik nu de nagellak met glitters, breng deze met de ‘tie & dye-techniek’ aan.

TIP: het is niet eenvoudig om de 'tie & dye-techniek' met een glitternagellak toe te passen. Zorg daarom dat er voldoende glitters op je borsteltje zitten voor je het op de nagel plaatst. Beweeg het penseeltje voorzichtig van links naar rechts zodat de glitters de kans krijgen zich aan de nagel te hechten. Daarna glij je met het borsteltje naar de onderkant van je nagel om de laatste overgebleven glitterjes aan te brengen.

5.    Bescherm je nagellak en breng nadat alle voorgaande lagen voldoende tijd kregen te drogen een top coat aan.

Happy Saint Patrick's Day!

Stéphanie Cheron