Tinder gebruikers op SXSW kregen een grote verrassing

Gepubliceerd op 15 Maart 2015 door Britt Valkenborghs
Tinder gebruikers op SXSW kregen een grote verrassing

Tinder
Mensen zijn niet altijd wat ze lijken, en al zeker niet op sociale media en dating apps. Dat ontdekten de Tinder gebruikers op het toonaangevende South by South West (SxSW) festival op een verrassende manier. 

Dit door een 25-jarige vrouw die schuilging onder de naam Ava. Haar dating profiel leek op het eerste zicht heel erg normaal te zijn. Maar de gelukkigen die met haar profiel bleken te matchen, ontdekten al snel dat ze lang niet was wie ze dachten.

Wanneer er een match was, onderworp Ava de geïnteresseerde tegenpartij aan heel wat diepzinnige vragen. 'Heb je al van iemand gehouden?' 'Waarom vind je mij aantrekkelijk?' 'You’ve passed my test,' schreef ze nadat ze antwoord kreeg. Daarna verwees ze door naar haar Instagram account @meetava.

Tinder

Daarna werd echt duidelijk dat er iets niet klopte. Volgens AdWeek bestaat het profiel van Ava uit één foto en video die een nieuwe sci-fi film, Ex Machina promoten. Een film die zaterdag in première ging op het festival. Voel je de plottwist aankomen?

Wat blijkt? De knappe profielfoto van Ava, bleek de Zweedse actrice Alicia Vikander te zijn. Deze hele stunt bleek een campagne te zijn voor de nieuwe film, waarbin Ava (Alicia Vikander) een grote rol speelt als artificial intelligence. Briljant gevonden, aangezien Ava's vragen over menselijke liefde zo toepasselijk zijn in een film over kunstmatige intelligentie.