Zien: de eerste trailer van ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’

Gepubliceerd op 12 Maart 2015 door Natalia Tjurina
Zien: de eerste trailer van ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’

kurtcobain

Heet van de naald: bekijk hier de allereerste trailer van de documentaire over muzieklegende Kurt Cobain.

En die is al meteen veelbelovend! De eerste beelden uit de documentaire 'Kurt Cobain: Montage of Heck' tonen fragmenten uit intieme homevideo's, waaronder van een tweejarige Kurt Cobain, en geven je een glimp van het rock 'n roll leven van de Nirvana frontman. Je krijgt ook stukken van interviews te zien met ondermeer Cobains moeder en zijn weduwe Courtney Love. Tijdens de eerste seconden al wordt duidelijk dat de artiest in een waas van eenzaamheid en duisternis leefde.

De documentaire werd geregisseerd door Brett Morgen en de productie gebeurde in samenwerking met Cobains dochter Frances Bean Cobain die een oogje in het zeil hield doorheen het ganse proces. Het was namelijk van uiterst belang dat het verhaal van de muzieklegende op de juiste wijze verteld zou worden. Met deze documentaire wil Morgen ons niet alleen kennis laten maken met een Kurt Cobain die we nog niet kenden, maar wil hij vooral Frances extra tijd met haar vader geven.

De documentaire gaat op 4 mei in première op HBO en zal ook in een aantal geselecteerde filmzalen gedraaid worden. Check hier de eerste beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=_IBWbpJdRMQ

Natalia Tjurina