Zoveel wijn moet je drinken om je meest sexy zelf te zijn

Gepubliceerd op 8 Maart 2015 door Britt Valkenborghs
Zoveel wijn moet je drinken om je meest sexy zelf te zijn
sexy
Cougar Town

Aantrekkelijker worden door wijn te drinken, is het echt te mooi om waar te zijn? Nee hoor. Wie twee glazen wijn drinkt, zou door zijn omgeving als aantrekkelijker beschouwd worden. Maar voor we te enthousiast aan het drinken gaan: drie glazen zijn dan weer te veel. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Bristol.

Voor het onderzoek lieten de onderzoekers enkele studenten alcohol drinken. Van iedere student namen ze voor en na ieder glas een foto om deze vervolgens voor te leggen aan een tweede groep proefpersonen. Wat blijkt? De vrijwilligers vinden de studenten met een glaasje op aantrekkelijker dan de nuchtere personen. Na het tweede glas zijn de scholieren in de ogen van de proefpersonen nog knapper, maar na het derde glas gaat de aantrekkelijkheid achteruit. Hier geldt dus ook de boodschap: drink met mate.

Maar hoe komt het dat je na twee glazen wijn niet alleen anderen knapper vindt, maar zelf ook aantrekkelijker wordt? Volgens de onderzoekers zijn er een aantal verklaringen. Alcohol zou bijvoorbeeld de bloedvaten verwijden, waardoor er een gezonde en aantrekkelijke blos op de wangen verschijnt. Daarnaast kan het groter worden van pupillen ook als verleidelijk worden gezien én maakt een ontspannen gezicht iemand knapper.

Laat dat rode wijntje maar komen!