PFW: Vetements in een dark room

Gepubliceerd op 6 Maart 2015 door Marjolijn Vanslembrouck
PFW: Vetements in een dark room

vetements

In Le Dépôt, een legendarische gay dark room in hartje Parijs, pompte het jonge label Vetements gisterenavond adrenaline door ons lijf.

Waar vorig seizoen nog veel zitjes leeg bleven - Vetements werd pas na die zomercollectie écht opgepikt, was het gisterenavond drummen om binnen te komen in Le Dépôt. En dat had niets met Kanye Wests aanwezigheid te maken. Het Parijse label, met sinds kort Demna Gvasalia - oudgediende van de Antwerpse Modeacademie - aan het hoofd, is genomineerd  voor de gerenommeerde LVMH award en maakt volgens zij-die-het-kunnen-weten, veel kans om die ook te winnen.

@lucadistanio
@lucadistanio

Gvasalia werkte, net als de rest van het team, eerder bij Maison (Martin) Margiela, en dat is er aan te zien. Een collega die er toen al bij was, doet de collectie denken aan de beginjaren van de Belgische mode, aan Antwerpen begin jaren tachtig. Brandweer sweaters en t-shirts zijn verknipt, oversized nylon bomber jackets zijn nonchalant over de schouders gegooid en komen op geruite, flanellen hemden en herwerkte eighties Levi's jeans. Een skipak is omgevormd tot mantel, de kraag over de grond slepend, xl trenchcoats zijn ronduit prachtig.

Niet enkel de silhouetten, ook de loeiharde muziek en het razende tempo waarop de modellen tussen de banken door stormden, gaf iedereen een energieboost, dat voelde je letterlijk in de ruimte. Het modebeeld op zich is niet nieuw, Margiela deed het dertig jaar geleden al, maar voor de jonge mensen die hier doelgroep zijn, is dit wel du jamais vu.

@je.m.appelle.suhreal
@je.m.appelle.suhreal
@ssawmag
@ssawmag
@ool_lala
@ool_lala
@ool_lala
@ool_lala
@ool_lala
@ool_lala