Insta dagboek: Paris Fashion Week dag 3

Geüpdatet op 18 Maart 2015 door Isabelle Vander Heyde
Insta dagboek: Paris Fashion Week dag 3

fashion week dag 3

Een nieuwe dag, een nieuwe modebom. Vandaag bekladden An Vandevorst en Filip Arickx hun eigen collectie met witte verf, krijgt het team van Ann Demeulemeester iedereen stil in een voormalig klooster en bombardeert Manish Arora Game of Thrones tot dé grote wintertrend: winter is coming

Onze hoogtepunten:

- We moeten nog steeds wennen aan Carven zonder meesterbrein Guillaume Henry (die het label verliet voor Nina Ricci), wat echter niet wegneemt dat de bloemige bomber jacks uit deze collectie bovenaan onze verlanglijst prijken!

- Manish Arora haalt de mosterd dit seizoen bij de pikante TV-reeks Game of Thrones, goed voor een mix van Middeleeuws, futuristisch en tribal. Klinkt druk, en dat is het ook. Druk, maar steeds opnieuw betoverend: wij zijn fan! Ook leuk: de vlijmscherpe jukbeenderen van de modellen, met dank aan de taupe blush en kundige handen van de aanwezige MAC visagisten...

- Nervositeit bij Ann Demeulemeester: de show start veel te laat en dat zorgt voor een schreeuwsaldo aan fotografenkant. De arme modellen krijgen heel wat onwelkome instructies naar het hoofd geslingerd, een mens zou bijna vergeten hun prachtige kledij te bewonderen: ingesnoerde tailles, vloeiende materialen en naveldiepe decolletés voor deze ultra gesofisticeerde, romantische en pure collectie.

- Grootste spektakel van de dag: de paintparty van AF Vandevorst, waar performance artist Joris van de Moortel carte blanche -neem dat maar letterlijk- krijgt. Op de tonen van de Belgische Dan Browne spuit hij de volledig zwarte collectie van onze landgenoten maagdelijk wit. Een spel van contrasten, kliederen en kladderen in naam der kunst: we like!

- Ondertussen debuteert Kim Kardashian bij Balmain haar gloednieuwe, platinablonde kapsel. Nieuwtje van de dag!

- Diezelfde dag eindigt bij Christian Wijnants, die het dit jaar van ruiten, mohair en zijde moet hebben.

Bekijk dit alles hier in beelden en volg onze avonturen in Parijs live via Instagram.