Backstage Craze: Manish Arora

Gepubliceerd op 6 Maart 2015 door Isabelle Vander Heyde
Backstage Craze: Manish Arora

Manish Arora

"Winter is coming!" Manish Arora, één van de fijnere fantasten van de modewereld, blaast ons omver met heerlijke kitsch, pop invloeden én Game of Thrones. 

We zijn blijkbaar niet de enigen die aan het beeld gekluisterd zitten telkens de Starks, Lannisters en Baratheons elkaar pogen uit te moorden. Ook de Indiase ontwerper Manish Arora blijkt fan van de succesreeks Game of Thrones. "De Manish Arora vrouw is all grown up, ze is sterker en stoerder dan ooit tevoren. Dat zie je aan de creaties, maar ook de make-up: gedaan met gummiberen en gezichtsglitter, dit seizoen gaan we voor scherpere looks," aldus de ontwerper net voor de aanvang van zijn show.

Dat betekent vlijmscherpe jukbeenderen, krijgerhelmen, tribal neusstukken en harnassen-die-eigenlijk-rugzakken-zijn. Vergeet ook de wolven, draken, libellen en uilen niet -verwijzingen naar de spraakmakende TV-reeks. "Ik heb dit seizoen veel rond luxematerialen gewerkt en dat deed me denken aan de Middeleeuwen: toen draaide het allemaal ook om rijkelijke stoffen en afwerkingen. Omdat alles een snuifje fantasie nodig heeft, heb ik me dan weer gebaseerd op de legendes uit de serie."

Hetzelfde geldt voor de kapsels van de modellen: "Jeanne d'Arc, maar dan met een futuristische toets!"

Zover voor het woord, ziehier het resultaat in daad: