PFW: Absurditeit met een krachtig statement

Gepubliceerd op 5 Maart 2015 door ELLE België
PFW: Absurditeit met een krachtig statement

Jacquemus

Parijse ontwerper Simon Porte Jacquemus is niet bang om een statement te maken. Hij transformeerde handschoenen tot een gedrapeerde jurk, beschilderde modellen met een Picasso-esque gezicht en deinsde niet terug voor een tepel of twee. 

De #Freethenipple beweging beperkt zich niet langer tot enkele T-shirts, een documentaire en Miley Cyrus. Het vond nu ook zijn weg naar de Parijse modeweken, dankzij ontwerper en rijzende ster Jacquemus. Blote borsten op de catwalk is natuurlijk niets nieuws. Doorschijnende hemden met een stel priemende tepels domineren al jaren de modewereld, maar deze keer was het meer dan een transparant bloesje. Jacquemus maakte een uitgesproken statement en stuurde zijn modellen in bloot bovenlijf met masker de catwalk op.

Jaquemus bloot

Het geheel was een ode aan absurditeit met een sterk onderliggend statement. Jacquemus is bekend om zijn asymmetrische patronen, robuuste silhouetten, felle kleuren en een streepje bloot. Zijn surrealistische beschilderde modellen zijn daar dan ook geen uitzondering op. Tenzij een dubbel Picasso-esque gezicht een nieuwe beauty trend wordt natuurlijk.

Picasso

Jaquemus handschoenen

Buiten Europa is het nog steeds illegaal om als vrouw in het openbaar een tepel te tonen, laat staan simpelweg borstvoeding geven. Tot grote ergernis van alle vrouwen. Het wordt volgens de Franse ontwerper dan ook hoog tijd om de traditionele visie op de vrouw te doorbreken. En dat doet hij met zijn collectie. Identiteit, objectiviteit en chaos vormen de sleutelwoorden. In dat laatste is hij alleszins mooi geslaagd, want de naam Jacquemus hangt aan iedereens lippen.

Deze show bevestigt nog maar eens dat de aanhangers van de tepeloorlog hun slag nog altijd niet hebben binnengehaald. To be continued. (MvH)