Lidl lanceert eerste kledinglijn

Gepubliceerd op 4 Maart 2015 door ELLE België
Lidl lanceert eerste kledinglijn

Lidl.jpg

Ja, je leest het goed. Supermarktketen Lidl komt met een kledinglijn voor hem én haar. ELLE.be ging het allemaal van dichtbij bekijken tijdens de lancering.

Zoals de titel al verklapt, is de collectie "See you in Venice" geïnspireerd op Venetië, de stad van het water en kanalen. Overal streepjes dus! De lijn werd voorgesteld door televisiegezicht Annelien Coorevits en gevierd styliste Linda Van Waesberge.

Lidl trekt zijn budgetvriendelijke lijn door in de gloednieuwe kledinglijn. Zo kost de trenchcoat, het pronkstuk van de collectie, 24,99 euro. Daarnaast heb je al een T-shirt voor 5,99 euro, een jeans voor 9,99 euro. Voor een motorhelm betaal je nog geen 30 euro.
Verder kunnen ook romantische zielen hun gading in de collectie vinden bij de sexy lingeriestukken. Een zijdezachte negligé (€7,99), een speelse slip (€4,99) of een push-up bh met kant (€5,99).

Toegankelijke prijzen die de wenkbrauwen uiteraard doen fronsen. Hoe is het immers mogelijk de prijzen zo laag mogelijk te houden én te garanderen dat de productie in menswaardige omstandigheden gebeurde? Volgens woordvoerder Pieterjan Rynwalt ligt het feit dat de collectie in bijna 10.000 winkels verkocht zal worden aan de basis om de prijzen te kunnen drukken. De kledingstukken worden op grote schaal geproduceerd waardoor de productiekosten dalen. Rynwalt benadrukt dat de arbeiders onder mensvriendelijke omstandigheden werken. 'Wij hanteren de nodige controlemaatregelen. Onze werknemers zullen dus nooit in erbarmelijke toestanden hun job uitoefenen. Aan kindarbeid doen wij bovendien niet mee', klinkt het.

Vanaf maandag 9 maart ligt het eerste deel van de collectie in de winkel, het tweede deel volgt een week later (16 maart). Dit najaar brengt de supermarkt ook nog een herfstcollectie, geïnspireerd op een andere stad, uit.

Linda Van Waesberge
Styliste Linda Van Waesberge

Trenchcoat Lidl Men Lidl Lingerie Lidl

a_103690_103697_life_01_IFLA

Annelien Coorevits Lidl
Annelien Coorevits in de trenchcoat.

(Stagiaire Maxime Aerts)