3 insider tips om het te maken in de mode

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Anne Poelmans
3 insider tips om het te maken in de mode

Nina Ricci : Front Row - Paris Fashion Week Womenswear  Spring/Summer 2014Uitnodigingen voor de meest belangrijke fashion shows en feestjes, korting op je designerkleding en een overload aan champagne. Dat is het leven van een gerenommeerde fashion editor, al was de weg naar deze positie vaak niet evident. Enkele tips om het te maken in de modewereld:

1. Stages, stages, stages

Voor jobs in de modewereld worden er meestal geen vacatures uitgeschreven en heb je dus als buitenstaander geen kijk op de openstaande jobs. Enigste manier om te infiltreren en de juiste mensen te leren kennen is een stage. Een stage die vaak niet betaald is en waar je hard moet werken. Wat door hoofdredacteuren vaak als goede test wordt gezien. Investeren in je toekomst dus.

2. Brand jezelf via social media

Positioneer jezelf op zoveel mogelijk sociale mediakanalen. Een Instagram-account waar je inspirerende beelden plaatst (géén selfies aub, je wil serieus genomen worden, remember), een Twitter-account waarop je zinnige dingen vertelt en een Facebookprofiel waar we een klein beetje in je privé-leven kunnen binnenkijken. Tracht hierdoor zoveel mogelijk volgers te verkrijgen, hetgeen je geloofwaardigheid alleen maar ten goede komt.

3. Beginnen doe je onderaan

Weet dat je als stagiaire altijd onderaan de ladder start. Dozen uitpakken? Koffie serveren? Koerier spelen? Doe het met veel plezier en zie het vooral als een investering in je toekomst. Je inzet zal beloond worden.