9 onmisbare apps tijdens de Fashion Weeks

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
9 onmisbare apps tijdens de Fashion Weeks© stockholm-streetstlye.com
© stockholm-streetstlye.com
© stockholm-streetstlye.com

Wil je geen seconde missen van wat zich op de modeweken van Parijs, New York, Londen en Milaan afspeelt? Deze apps worden je beste vrienden: 

1/

1. Instagram

Niet alleen handig om zelf retro-geïnspireerde foto’s te maken, maar invloedrijke mode-insiders te volgen. Magazines, modellen, ontwerpers of modehuizen… Wie een beetje weg is met sociale media, heeft een Instagram-account. Gratis via de App Store en Google Play.

2. Style.com

Dé website op het gebied van modenieuws en de meest recente foto’s. Instant beelden van àlle shows: scrollen maar! Gratis beschikbaar in de App Store.

3. Modelinia

Wie alles wil weten over de aanwezige modellen, is met Modelinia aan het juiste adres. Deze app toont je niet alleen alle gegevens van je favoriete modellen, maar laat je ook weten wat hun beauty-, mode- en reistips zijn. Gratis beschikbaar in de App Store.

Vlnr: Modelinia, Style.com, Chicfeed
Vlnr: Modelinia, Style.com, Chicfeed

4. Chicfeed

Omdat de modeweken niet alleen draaien om wat er op de catwalk gebeurt, is Chicfeed een app die je moet hebben. Het bundelt alle inspirerende streetstyle foto’s, onder andere van grote namen als The Sartorialist. Gratis via de App Store en Google Play.

5. Shazam

Een prachtig nummer gehoord tijdens een show? Gebruik Shazam om te ontdekken van wie het is, maak nieuwe playlist, ontdek nog meer nieuwe muziek en beluister ze. Misschien best wel na de show. Gratis via de App Store en Google Play.

2/

6. Net-à-Porter

Instant verliefd geworden op de creaties van de catwalk? Via de app van Net-à-Porter, de webshop waar je high fashion kan scoren, vind je zonder twijfel je gading onmiddellijk op je telefoon. Een stevige portefeuille is wel vereist. Gratis via de App Store en Google Play.

The Cut en Net-à-Porter
The Cut en Net-à-Porter

7. WWD

Heel handig als je als een gek van show naar show moet hollen. WWD lijst de belangrijkste nieuwtjes en roddels op zodat je helemaal niets hoeft te missen. Deze app is alleen geschikt voor Apple gebruikers en kost geld. Voor een abonnement tel je zo’n 12 euro per maand neer.

8. The Cut

Deze app laat niets aan het toeval over en toont je onmiddellijk de laatste catwalk foto’s, reviews en video’s. Je kan zelfs je favoriete looks van een score voorzien en dat allemaal op het formaat van je smartphone. Gratis beschikbaar in de App Store.

9. Twitter

Naast Instagram is Twitter de makkelijkste app om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn en te blijven van het allerlaatste modenieuws. Tweeten, retweeten of liken: hou je volgers volledig up-to-date alsof je er live bij was. Gratis via de App Store of in Google Play.

(Stagiaire Kiënta Martens)