Weekend tip: Fair Fashion Festival Gent

Geüpdatet op 28 Februari 2015 door ELLE België
Weekend tip: Fair Fashion Festival Gent©fairfashionfest.be
©fairfashionfest.be
©fairfashionfest.be

Dit weekend vindt in Gent het eerste Belgische Fair Fashion Festival (FFF) plaats. Eerlijke mode in een hip jasje? Hier moet je zijn!

In het heetst van de modeweken staan we al eens stil bij de oneerlijke praktijken die de modeconsumptie vaak vooraf gaan. Kinderarbeid, gebouwen die instorten, onderbetaalde arbeiders, de schandalen in modeland stapelen zich op. Als tegenreactie worden fair fashion initiatieven dan ook aan de lopende band uit de grond gestampt. Ook België stapt mee op de kar van eerlijke, duurzame mode (lees ook: fair fashion en het einde van de geitenwollen sok). Komende zondag staat het eerste Belgische Fair Fashion Festival gepland. Met dit initiatief, overgewaaid vanuit Nederland, wil men ons erop wijzen dat mode ook anders kan. Upcycling, recycling, pimpen en ruilen staan er centraal. Vergeet dus zeker jouw afdankertjes niet en gun ze een tweede leven in de vele workshops. Voor newbies zijn er bovendien verscheidene infosessies voorzien. Je kan je ook uitleven bij de vele verkoopstandjes, gaande van fair fashion labels en tweedehandskleren tot ecologische beautyproducten. Met ook een vintage en streetwear modeshow op het programma, belooft het een drukke maar leerrijke dag te worden.

Nog geen plannen op zondag? Breng dan zeker een bezoekje aan het Fair Fashion Festival, hét bewijs dat mode ook anders kan! Het festival vindt plaats nu zondag van 13u tot 18u in het MIAT in Gent. Neem zeker een kijkje op de site en zet je op aanwezig op de facebookpagina

(Stagiaire Babette Debouver)