IN BEELD. TOM FORD SHOWT COLLECTIE IN L.A.

Gepubliceerd op 22 Februari 2015 door Christin Ho
IN BEELD. TOM FORD SHOWT COLLECTIE IN L.A.

tomford

Een groot spektakel in L.A., een catwalk bezaait met rozenblaadjes, een show met een bonte mix van materialen en heel veel celebs op de eerste rij. Alle aandacht ging naar Tom Fords herfstcollectie 2015.

Terwijl het modeminnend publiek zijn ogen richt op de Londense modeweek, toonde Tom Ford als enige Amerikaanse ontwerper afgelopen vrijdagavond zijn collectie in Los Angeles. Voor de aanvang van de show werd de catwalk bedekt met witte rozenblaadjes door mannelijke modellen. Een prachtig bloemenperk - maar niet zo mooi als de bloemenmuren van Raf Simons zijn eerste show voor Dior - dat moeilijk begaanbaar was voor de modellen.

De eerste helft van de show was gewijd aan ready to wear kledingstukken. Onder meer de zusjes Hadid en topmodel Joan Small kwamen de catwalk op in romantische looks met veel patchwork denim, suede, leder, franjes en bont in natuurkleuren en gotisch zwart. Hier en daar een seventies print lichtte de collectie op. Ook de eveningwear collectie was het bekijken waard. Vooral Joan Smalls metallic gekleurde strakke jurk viel enorm in de smaak bij de beroemdheden op de eerste rij.

En die beroemdheden waren in groten getale aanwezig. Uiteraard gekleed door de modeontwerper. Een slimme zet, want een groot deel van die A-list celebs zullen vanavond ook gekleed worden door Tom Ford voor de Academy Awards.

De aanwezige beroemdheden: