In beeld: Marc Jacobs’ ode aan Diana Vreeland

Gepubliceerd op 20 Februari 2015 door Isabelle Vander Heyde
In beeld: Marc Jacobs’ ode aan Diana Vreeland

marc jacobs

Silhouetten uit lang vervlogen tijden, eclectische details en modellen die zo uit Midden-Aarde -departement elf- lijken geplukt: wààr is Marc Jacobs in godsnaam zijn inspiratie gaan halen?

Bij Diana Vreeland, zo blijkt. De legendarische Vogue redactrice stond in haar hoogdagen bekend om haar uitgesproken, excentrieke stijl en al even uitgesproken opinies. „Ze was een genie! De ene dag extreem opgewonden en voorvechter van een idee, de volgende alweer passioneel vijandig tegenover het hele concept,” vertrouwde Jacobs na de show aan Style.com toe.

Weinig samenhang dus -maar dan op een positieve manier: zo kan je Marc Jacobs AW 2015 ook beschrijven. Een dik jaar nadat de ontwerper afscheid nam van Louis Vuitton, lijkt de designer helemaal klaar om zijn label naar een hoger niveau te tillen. Surrealistische bloemen, geometrie, luipaardvlekken, ruiten, studs, chokers, metallics, leer en de obligate pluis (hopelijk vals) bont: ziehier de cocktail waarin hij zijn vooroorlogse silhouetten besloot te dippen. Een interessante mix: eens een showbeest, altijd een showbeest...

1 2 3 4 5 6 7 8 9