Make-up maakt comeback

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Make-up maakt comeback

Donna Karan bks M RF15 5556

Het eerste luik van de modemaand is nog maar pas afgelopen en we kunnen - tot groot jolijt - al één belangrijke make-uptrend signaleren. *tromgeroffel* Make-up maakt een comeback! Maar er is ook één grote afwezige.

Na seizoenen vol natuurlijke en 'no make-up make-uplooks' is het échte werk aan een comeback toe. Make-up artiesten zijn opnieuw druk in de weer met eyeliners, lippenstiften en strooien hier en daar strooien zelfs met glitters in het rond. Toch schittert één - wat ons betreft onmisbaar - beautyproduct door afwezigheid.

Highlighter leek nergens te bespeuren. De multi-inzetbare poeders of crèmes die de afgelopen seizoenen voor een subtiele en gezonde glansjes op de perfect opgemaakte huidjes zorgden, blijven in de make-upkoffer. Een betreurenswaardig feit. Zeker als je weet dat je met behulp van een vleugje highlighter een doffe look in geen tijd tot leven wekt.

Hoe geraken we volgend seizoen dan aan een perfecte, gezonde teint? Het antwoord kan je verbazen: hydraterende crème. Bovendien ook al de ster uit de lentelooks van Marc Jacobs, remember?  'We brengen verschillende laagjes hydraterende crème aan en verdoezelen verkleuringen rond de neus en op de kin met concealer voor een glanzende, dauwfrisse huid', zei make-upartiest Charlotte Tilbury achter de schermen bij Donna Karan. Andere make-up artiesten trakteerden de modellen ruim voor de aanvang van de show op een uitgebreide gezichtsmassage. Extra hydratatie en voedende gezichtsmassages zijn trouwens een perfecte manier om je huid te beschermen tegen de heersende winterkoude.

Voor we voorgoed afscheid nemen van onze geliefde highlighters (nooit!), zetten we nog even de favorieten op een rij.