Backstreet Boys in de filmzaal

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Backstreet Boys in de filmzaal

BackstreetBoys1996

De Backstreet Boys, intussen bezet door een kwintet volgroeide mannen, zijn terug van nooit echt weggeweest. Op 26 februari is hun gloednieuwe, openhartige documentaire 'Show'Em What You're Made Of' éénmalig te zien in enkele Vlaamse filmzalen. Als kers op de taart krijgen die hard fans er nog een live optreden bij. Backstreet's Back, alright!

BSB_B-visual

Zijn er Backstreet Boys fans in de zaal? De kans is groot dat heel wat vrouwen balancerend op de grens tussen hun twintiger en dertiger jaren op donderdag 26 februari die vraag met een oorverdovend gekrijs beantwoorden. Die datum wordt immers een hoogdag voor gewezen tienermeisjes wiens slaapkamer ooit een schrijn voor 's werelds grootste boyband was. De muren bezaaid met uit magazines verzamelde posters en in de met communiegeld gefinancierde draagbare hifi stereoketen hun meest recente cd'tje op repeat, liters inkt vloeiden in dagboeken vol geheime dromen en licht erotische fan fiction.

Maar zoals ze het al in 1997 profetisch schreeuwden in de wereldhit 'Everybody' zijn de Backstreet's Back, deze keer in de vorm van een verrassende documentaire. 'Show 'Em What You're Made Of' werd een openhartige documentaire over de jaren nadat Kevin Richardson de rest van de groep in 2012 na een afwezigheid van vijf jaar opnieuw vervoegde. Naast de hoogte- en laagtepunten focust de docu vooral op het leven van de vijf vrienden die afrekenen met hun verleden en opnieuw naar de toekomst kijken.

Na de vertoning van de film zullen de Backstreet Boys live een exclusief, 35 minuten durend akoestisch optreden geven vanuit Londen, dat via satelliet rechtstreeks uitgezonden wordt in de zaal.

 

'Show 'Em What You're Made Of' is op 26 februari te zien in Kinepolis Gent, Brussel, Antwerpen en Hasselt. Voor een ticket betaal je 16 euro.