3 post-Valentijnsfilms voor de sceptische romanticus

Gepubliceerd op 15 Februari 2015 door Britt Valkenborghs
3 post-Valentijnsfilms voor de sceptische romanticus

film

Valentijnsdag is achter de rug. Jammer voor de liefhebbers, een meevaller voor de sceptische romanticus. In welke groep jij je ook bevindt, trakteer jezelf vanavond op een bijpassende film. 

De liefde wordt in Hollywood al te vaak op een melige, haast clichématige manier bezongen. Gelukkig zijn er toch ook filmmakers die op zoek gaan naar een andere invalshoek. 3 niet te missen post-Valentijnsfilms met een heerlijk sceptische insteek:

1. Blue Valentine
Een rauwe, realistische film waar de liefde evenveel mooie als pijnlijke momenten kent. Een ontroerend en bitterzoet liefdesverhaal met Ryan Gosling en Michelle Williams in de hoofdrollen.

2. The Spectacular Now
Een film uit de vingers van dezelfde scenaristen als indiehit 500 Days of Summer kan niet teleurstellen op het vlak van realistische liefdesperikelen. De obstakels van de eerste liefde en confrontaties die bij het volwassen worden horen, worden in deze film fris aan de man gebracht. Je herkent next big thing Miles Teller en The Fault in Our Stars ster Shailene Woodley in de hoofdrollen.

3. Celeste and Jesse Forever
Opnieuw geen standaard boy meets girl-verhaal. De film begint op het moment dat de relatie tussen Celeste (Radisha Jones) en Jesse (Andy Samberg) al is afgelopen. Met een aardige dosis humor en bijzondere verhaallijn is de film een niet te missen pareltje in het alternatievere romcom genre.