Europeana fashion organiseert internationale conferentie met MoMu Antwerpen

Gepubliceerd op 15 Februari 2015 door Christin Ho
Europeana fashion organiseert internationale conferentie met MoMu Antwerpen

europeana

Op 24, 25 en 26 februari organiseert Europeana Fashion zijn derde internationale modeconferentie in samenwerking met MoMu Antwerpen. Digital Fashion Futures onderzoek de toekomst van mode en mode-erfgoed in het digitale tijdperk.

Op 24 februari wordt de conferentie van Europeana Fashion, een netwerk van meer dan 22 partners uit 12 landen die hun collecties online beschikbaar stellen via europeanafashion.eu, geopend met lezingen van beroemde internationale experten die je zeker niet mag missen. Caroline Evans, professor modegeschiedenis en -theorie aan Central Saint Martins in Londen, Eugene Rabkin van StyleZeitgeist en modejournalist voor o.a. Vogue en The Business of Fashion, Tamsen Young van The Museum at FIT in New York, Natalie Joos, modeconsultant en oprichter van Tales of Endearment en Dan Thawley, journalist en hoofdredacteur van A Magazine Curated By.

Op 25 februari zullen verschillende workshops plaatsvinden rond digitalisering: Hoe omgaan met auteursrechten? Welke engagerende concepten met mode en mode-erfgoed kunnen als voorbeeld dienen en welke nieuwe professionele vaardigheden zijn er nodig in de digitale mode toekomst? Ook wordt er uitgelegd hoe instellingen hun collecties kunnen bijdragen aan Europeana Fashion.

Wie de conferentie op een ontspannende manier wil beëindigen, kan zich inschrijven voor excursies die op 26 februari plaatsvinden. Een wandeling doorheen de expo van Dries Van Noten en Antwerpen als modestad? Of wil je na de begeleide gidsbezoek meer te weten komen over de textielgeschiedenis van Antwerpen inclusief een bezoek aan het kostuumdepartement van de Universiteit van Antwerpen? Of neem mee een kijkje in het Schoenenmuseum SONS in Kruishoutem met meer dan 3000 paar schoenen uit meer dan 155 landen.

De voertaal van de conferentie is Engels. De conferentie vindt plaats in AMUZ, het Bernarduscentrum en in het MoMu. Meer informatie, zoals programma en registratie, vind je op Europeana Fashion. Deelnemers kunnen zich ook direct registreren via Eventbrite.

LEES OOK: MoMu: expo Dries Van Noten, inspirations & more!
LEES OOK: 5 redenen waarom je de expo van Dries Van Noten moet zien