We love: Levi’s 501CT

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Natalia Tjurina
We love: Levi’s 501CT

levis

Dit seizoen geeft Levi's de legendarische 501 een update. Enter de 501CT, tijdloos én helemaal 'nu'!

Sinds de oprichting van Levi's zo'n 120 jaar geleden is het merk uitgegroeid tot een onmisbaar icoon. Denk maar aan de legendarische 501 broek die de afgelopen decennia al heel wat beroemde billen gesierd heeft - van Marilyn Monroe tot Barack Obama. En het liedje is nog lang niet uitgezongen: dit seizoen lanceert Levi’s een update van het model, de 501CT.

Archiefbeeld - © Levi's
Archiefbeeld - © Levi's

Die laatste letters zijn niet zomaar lukraak gekozen, maar staan voor ‘customized & tapered’. Jonathan Cheung, Senior Vice President of Design, legt uit: “Het ontwerp van de 501CT was een erg natuurlijk designproces. We hebben simpelweg menselijk gedrag gekopieerd. We horen en zien namelijk dat 501 fans al jaren hun broeken zelf customizen door de pijpen onderaan smaller te maken. Nu dachten we, laten we dat voor hen doen.” Het resultaat ligt sinds januari in de rekken en kan je zowel in de Levi's stores als online kopen.

Jonathan Cheung - © Levi's
Jonathan Cheung - © Levi's

 

De 501CT heeft onderaan smallere pijpen dan de klassieke versie en is beschikbaar in vier washings, die net als de rest van de lente-zomercollectie geïnspireerd zijn op thuisbasis San Francisco. Wat dit model boeiend maakt, is dat je het kan dragen naargelang je eigen smaak en stijl. Heb je liever wat comfort, dan kies je een maat groter voor een boyfriend look. Kan je nog geen afscheid nemen van de skinny trend, koop de 501CT in dat geval een maat kleiner dan gewoonlijk. Je kan uiteraard ook gewoon trouw blijven aan je broeksmaat en voor een klassiekere look gaan. Welke is jouw favoriet?

501CT in 'Rolling Fog' - © Levi's
501CT in 'Rolling Fog' - © Levi's
501CT in 'Precita' - © Levi's
501CT in 'Precita' - © Levi's
501CT in 'Old Favorite' - © Levi's
501CT in 'Old Favorite' - © Levi's
501CT in 'Cali Cool' - © Levi's
501CT in 'Cali Cool' - © Levi's

Lees meer over Levi's en de gloednieuwe 501CT in ons februarinummer, nu in de winkel!

Natalia Tjurina