NYFW: Kanye West stelt Adidas-collectie voor

Gepubliceerd op 13 Februari 2015 door ELLE België
NYFW: Kanye West stelt Adidas-collectie voor

introkanye

Gisteren heeft Kany West 'Yeezy', zijn collectie in samenwerking met sportgigant Adidas voorgesteld tijdens de modeweek van New York. Het werd een avond vol verrassingen.

Het startschot van de modeweken is gegeven. Op dag 1 verbaasde rapper Kanye West vriend en vijand met de allereerste collectie van zijn hand voor sportlabel Adidas. Dat de show een uur later dan voorzien van start ging, verbaasde echter niemand. De opkomst was bovendien groot, heel wat bevriende beroemdheden waren in town om de beroemde muzikant te steunen. Naast echtgenote Kim (met een ballorige North op schoot), schoonmoeder Kris en schoonzusjes Khloé en Kendall, kregen ook Anna Wintour, Rihanna, Jay-Z en Beyoncé een plaatsje toegewezen op de eerste rij. Niet topmodel Kendall maar kleine en bijna onherkenbare zus Kylie maakte haar debuut als catwalkmodel in de show van haar wereldberoemde schoonbroer.

kyliekanye

kanye7

kanyecollectie

Over de collectie zelf zijn de meningen verdeeld. Sommige media  prijzen Kanye alvast voor zijn aanhoudende strijd tegen racisme in de modewereld en zijn doorzettingsvermogen om als een gewaardeerde modeontwerper gezien te worden. De rapper begon de show dan ook met een aanmoedigende quote: 'Ik wil dat mensen het gevoel hebben dat het oké is om hun dromen te volgen. Er is een gebrek aan creativiteit in elke sector omdat mensen bang zijn. Als kunstenaar in deze ruimte, kunnen we alles doen wat we willen.' De wereld kon live meegenieten van de show die in verschillende bioscopen uitgezonden werd (waaronder in Kinepolis Brussel), overal waren de tickets in een mum van tijd uitverkocht.

De collectie bestaat uit de veelbesproken Yeezy 750 Boost sneakers (€ 310,00), jassen met camouflageprint, en veel oversized vesten en sweaters. Andere opmerkelijke stukken uit zijn herfstcollectie waren de militaire truien, trainingsbroeken en gebreide tops. Verder liet Kanye blijken dat hij de nudelook, af en toe heel erg letterlijk, omarmde.

kanye

kimkanye

kanye8

 

https://www.youtube.com/watch?v=TEYaLzRDyIA

 

kanye5

kanye4

kanye2

kanye1

Beeld: Instagram, Tumblr & Pinterest

(Stagiaire Karima El bajaj)