5 tips om online je soulmate te vinden

Gepubliceerd op 8 Februari 2015 door Britt Valkenborghs
5 tips om online je soulmate te vinden

tips

De liefdesguru's bij Match.com — de grootste datingwebsite ter wereld — brachten deze week de resultaten van hun vijfde "Singles in America" poll uit. Een vragenlijst die mensen aan de tand voelt over tactiek, techniek en voorkeuren in de wereld van het digitale daten. Een onuitputtelijke bron voor enkele gouden tips dus. Wat hebben we geleerd: 

1. Gebruik Emoji's
Volgens de enquête zouden je teksten meer persoonlijkheid uitstralen door het gebruik van Emoji's. Meer persoonlijkheid leidt tot meer seks. DUS meer Emoji's = meer seks. En wie zijn wij om deze betrouwbare bron in vraag te stellen, toch?

2. Denk vooraleer je schrijft
Een erg knappe, potentiële date begint tegen je te babbelen? Wacht even vooraleer je je hele levensverhaal begint te vertellen. Denk eerst na over hoe je tekst overkomt bij je gesprekspartner, en vermijd de kans dat hij/zij iets verkeerd zou interpreteren. Tot slot, uit de enquête blijkt dat het not done is om vooraleer je antwoord krijgt, al een tweede berichtje te versturen. Niet te wanhopig overkomen is de boodschap!

3. Het belang van een goede selfie
We twijfelen er niet aan dat jullie streng geselecteerde selfies flawless zijn. Maar hou ook nog even dit in het achterhoofd:  61% van de ondervraagden mensen vinden dat de aantrekkelijkste selfies zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk zijn. 39% denkt dan weer dat grappige foto's aantrekkelijk zijn. Haal je beste gekke gezichten dus maar uit de kast.

4. Controleer je spelling!
Eén punt waar de meerderheid het mee eens was, is dat spellingsfouten écht niet kunnen. Dubbel of trippel check die zwoele berichtjes dus nog maar eens.

5. Het George Clooney effect
Gedaan met de macho-mannen en afhankelijke vrouwen. Dit verschijnsel wordt in deze survey het "George Clooney" effect genoemd. Meer dan ooit zoeken mannen naar sterke, onafhankelijke vrouwen die de toon van een relatie vormen. Tja, als de eeuwige single George Clooney zich zelfs settelt, dan moet het wel waar zijn zeker?