Make-up tips: welke oogschaduw voor jouw ogen?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Make-up tips: welke oogschaduw voor jouw ogen?

opening ogen

Vraag jij je ook wel eens af welke oogschaduw nu het beste bij jouw oogkleur past? Hier alvast enkele tips om je ogen te laten stralen.

Er bestaat geen vaste regel bij het kiezen van de juiste kleur oogschaduw . Make-up is fun en je bent volledig vrij om je eigen ding te doen en nieuwe trends uit te proberen. Experimenteer er op los tot jij je signature look helemaal onder de knie hebt.

unnamed6-754x1024

Bruine ogen

Met bruine ogen kan je veel kanten uit. Bronskleurige, groene of beige oogschaduw brengen het beste in je bruine kijkers naar voren. Maar bruin is een neutrale kleur en kan met veel gecombineerd worden. No limits!

1/

unnamed7-1024x768

Donkerbruine ogen

Kies voor donkere tinten als zwart, plum, taupe en donkerblauw. Ook met een donkere smokey eye zal je heel goed staan. Kleine tip: om je donkerbruine ogen extra in de verf te zetten, gebruik je best een eyeliner die nog donkerder is dan je iris.

2/

unnamed8-699x1024

Grijze ogen

Speel met koele tinten zoals lichtgrijs, wit en lavendel. Of ga voor een sprankelende champagne kleur. Voor een dramatische look gebruik je best een pikzwarte eyeliner of een marineblauw oogpotlood.

3/

unnamed9

Lichtbruine ogen

Met strakke eyeliner en warme tinten als donkerrood, beige en koper zie je er stralend uit.

4/

unnamed10-768x1024

Groene ogen

Om je groene ogen volledig tot zijn recht te laten komen, moet je spelen met contrasten!  Paars, bordeauxrood, abrikoos, taupe: het kan allemaal. Als je een meer neutrale look wil, kan je altijd voor goudtinten opteren. Vermijd te felle kleuren zoals blauw.

5/

wallpaper-di-liv-tyler-66672-1024x768

Donkerblauwe ogen

Met bruine oogschaduw speel je altijd op veilig. Wil je het toch iets gewaagder, kies dan voor een donkerblauwe of pikzwarte eyeliner om je look te intenser te maken. En je zou het misschien niet verwachten, maar ook blauwe oogschaduw zal je heel goed staan.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof via Elle Belgique)