Getest: de reinigende olie van Mixa – € 6,99

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Anne Poelmans
Getest: de reinigende olie van Mixa – € 6,99

Huile demaquillante HDVoor wie het Franse merk Mixa nog niet kent: het ontstond in 1924 in de laboratoria van Dr. Roger. Het allereerste product was een crème voor de handen die een enorm succes kende. Later werd er een succesvolle babylijn opgestart, gevolgd door een gamma lichaamsverzorging. Vandaag wordt Mixa ook in België gelanceerd en kunnen we kwalitatieve maar betaalbare producten scoren in de grote distributieketens als Di.

Wij testten alvast de reinigende olie die intens voedt. € 6,99

De mythe dat je van producten op basis van olie een vette huid zou krijgen moet maar eens en voor altijd de wereld uit. Het tegenovergestelde is waar. Door je huid aan de buitenlucht bloot te stellen gaat deze vuil en vet worden. Zoals iedereen in de les fysica heeft geleerd verwijder je vet met vet. De olie gaat kleven op de onzuiverheden van je huid, waarna je alles met water afwast.

Bedoeling is dat je eerst 2 keer pompt met de flacon en de olie over gelaat smeert. Ook je makeup kan verwijderd worden met deze olie. Nadat je de olie goed ingemasseerd hebt op je gelaat maak je een hand nat en ga je nog eens wrijven. Je zal zien dat de emulsie dan veranderd in melk. Hierna spoel je alles af met water. Een zalig product dat erg discreet ruikt en super goed werkt. Alle makeup is verwijderd en mijn huid voelt gevoed aan. En bovendien is het een betaalbaar beautyproduct, zeker een meerwaarde!