Beautytips voor een stralende winterhuid

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Beautytips voor een stralende winterhuid

scincare.jpg

Geen zon, korte dagen en lage temperaturen: een aanslag op je huid. Verander daarom in de winter niet alleen je garderobe, maar ook je beautyroutine. Show your skin some love!

Voedende moisturiser

De winter brengt onontkomelijk vriezende temperaturen en kille windvlagen met zich mee. Door regelmatige blootstelling aan koude en droge lucht wordt onze fragiele natuurlijke beschermingslaag aangetast en krijg je last van een schrale huid. Zorg ervoor dat je je huid overdag (maar ook 's nachts!) goed beschermt met een voedende crème om droge plekjes te voorkomen. Heb je ook last van vervelende velletjes, scrub ze dan weg met een natuurlijke exfoliator.

1/

Vochtinbrengende serums

Een goede serum voor je huid is een echte essential. Een nachtserum versterkt de vochtbarrière van je huid zodat het vocht beter wordt vastgehouden en je er gezonder en stralender uitziet. Je kan een serum ook overdag gebruiken, dan versterkt het je huid en beschermt het tegen zon en luchtvervuiling.

2/

SPF-Foundation

Een vloeibare, voedende foundation met hoge SPF-filter beschermt je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Maar een gevoelige winterhuid vraagt wel om een andere foundation dan in de zomer. Kies voor een vloeibare foundation of BB cream met een dewy finish.

Nog enkele foundation tips voor een droge huid:

  • Gebruik op droge huid geen poederfoundation, want die zet droge vlekjes alleen maar extra in de verf.
  • Kies voor een dunne vloeibare foundation die makkelijk aan te brengen is zonder kwastje.
  • Werk je foundation zachtjes in met propere vingers of een beautyblender.

3/

Lippenbalsem & scrub

Lippen zijn extra gevoelig voor koude dagen. Omdat het vel van je lippen zeer dun is, is het belangrijk dat het voortdurend gehydrateerd blijft, anders krijg je last van barstjes en droge velletjes.

Eerst en vooral is het belangrijk om vroeg te beginnen smeren en zéker niet te likken, want dat maakt het alleen maar erger. Maar lippenverzorging gaat verder dan alleen maar hydrateren. Ook van die velletje moeten we af. Hiervoor gebruik je best een scrub.

 (Stagiaire Mathilde Van Hoof)