10 betaalbare bestemmingen voor een romantisch weekendje weg

Geüpdatet op 26 januari 2024 door Lore Ginneberge
10 betaalbare bestemmingen voor een romantisch weekendje weg Jisoo Kim - Unsplash

Benieuwd naar de meest romantische bestemmingen dichtbij huis? Naast Parijs is er nog zoveel te ontdekken als koppel... en dat voor een prikje!

MILAAN

Onder het motto: Milaan is always a good idea willen wij de romantiek in de modehoofdstad van Italië goed uitlichten. De architectuur, musea en gezellige sfeer zijn reden genoeg om de stad een bezoekje te brengen. Er is meer dan shoppen alleen: bezoek de kunstenaarswijk Brera of Corso Genova -maar probeer de straten rond de Duomo te ontwijken, want daar hangen de meeste toeristen rond. Zoek in plaats daarvan de romantiek tussen de smalle straatjes in de stad.

milaan tickets reizen goedkoop vakantie
Unsplash

Tickets vanaf €25 per persoon bij Skyscanner.

MADRID

Mooie parken alom in de Spaanse hoofdstad, zo is er de Capricho Park en de Retiro Park, of neem een kijkje in de best bewaarde Egyptische tempel buiten Egypte; de magische Templo de Debod! Gebouwd in 1971 en werd sindsdien the place to be voor alle romantische zielen onder ons.

madrid park
Vitaliy Zamedyanski

Tickets kan je vanaf €26 verkrijgen.

BERLIJN

Deze hippe, gezellige en culturele stad is niet bepaald de meest voor de hand liggende romantische plek, maar als je goed uitkijkt, val je voor haar charmes. Alternatieve romantiek dus: dwaal rond in Potsdam of bezoek de mooie tuinen van Schloss Charlottenburg. Zoek de romantiek op tijdens een avondje tango of ga enkele goeie cultfilms zien in de Kino Intimes, of in de Astor Lounge in het vroegere West-Berlijn met bediening in je lederen zetel.

berlijn tickets
Nikita Pishchugin

Een vlucht boek je al vanaf €27.

ROME

Het romantische toevluchtsoord blijft Via Margutta (denk aan Audrey Hepburn), nog romantischer is Villa Borghese waar je villa's, musea, een klein meer in het park waar een prachtig tempel staat. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je reis is een bezoek naar het Trevifontein, want wat is romantischer dan samen een wens te maken aan één van de bekendste fonteinen ter wereld?

rome vakantie
Zebby Hussain

Via Skyscanner boek je een vlucht vanaf €29 per persoon.

VENETIE

Do we need to say more? Venetië is dé hoofdstad van de romantiek.Een avondwandeling aan het Canal Grande of gezellig eten op één van de vele geweldige terrasjes genietend van het uitzicht, dat kan allemaal. Wil je weg van de drukte? Neem de boot naar één van de eilanden rond de Lagune.

venetie
Luca Bravo

Venentië waits for you! Boek nu vanaf €30 per persoon.

BARCELONA

Deze stad blijft een topbestemming en wel hierom: in het Parc de Montjuïc kan je 's avonds een indrukwekkende show zien mét mooie uitzicht over de stad, waar je ook de magische fonteinen van het paleis kunt bezoeken. Je kan in open lucht genieten van een romantische diner of picknicken in Parc de la Ciutadella, een lange strandwandeling maken of net iets anders: een luchtballonvaart. Sportief ingesteld? Dan raden wij de berg Tibidabo te beklimmen om dan 's avonds te genieten van de zonsondergang.

Barcelona tickets vliegtuig
Tomas Nozina

Boek je tickets vanaf €32 per persoon.

PORTO

Er hangt iets in de lucht van Porto: liefde! Ligt het aan het licht of de kleuren van de stad? Of aan de charmante dorpssfeer die sterk aanwezig is? Porto is een relaxte en romantische stad die veel te bieden heeft. Je kan lekker ouderwets doen en een ritje maken op een paardenkoets, om daarna te dineren in één van de vele romantische restaurants. Er is zoveel meer: historische interieur, mooie kunstwerken en mozaïekvloer, je kijkt alvast je ogen uit.

Porto
Unsplash

Bezoeken? Boek je ticket vanaf €35 per persoon.

LISSABON

Door de mooie ligging van de Portugese hoofdstad aan de Taag is het niet ver zoeken naar een vleugje romantiek. Bezoek de verborgen tuin (Jardim Botânico), of droom weg bij de melancholische fado-muziek en geniet ondertussen van de heerlijkste gebakjes  in het Confeitaria Nacional, om maar te zwijgen van tal van musea die je kan bezoeken om je reis compleet te maken.

Lissabon stedentrip
Julian Dik

Ontdek de stad en boek je tickets vanaf €42 per persoon bij Skyscanner.

PRAAG

Qua romantische uitjes kom je in de Tsjechische hoofdstad zeker aan je trekken. Praag behoort niet voor niets tot één van de mooiste Europese steden. Wandel via Karelsbrug over het eiland Kampa en verken het opmerkelijke park met Engelse stijl. Rij per koets en beleef de middeleeuwen (er lopen vaak ridders door de stad), drink/eet/feest in de vele romantische restaurants/hotels die de stad te bieden heeft!

praag bezoeken vakantie tickets
Andrea Leopardi

Praag kan je vanaf €42 een bezoekje brengen!

STOCKHOLM

Scandinavische steden zijn nog nooit zo hot geweest! Dat is ook de meeste koppels niet ontgaan. De Zweedse hoofdstad biedt romantiek met een vleugje avontuur aan.  Ga met de ferry hoppen tussen de 14 eilanden waar de stad uit bestaat. Pak je het liever nog anders aan? Overnacht in een designhotel, want dat is al een festijn op zich. Dankzij de uitgebreide ontbijt en moderne interieur kan je er een onvergetelijke dag van maken (zie Nordic Light Hotel geïnspireerd op het noorderlicht). Overdag kan je door de straten wandelen, musea bezoeken of een cocktail drinken in het Nordic Lounge Restaurant.

stockholm
Adrian Trinkaus

Stockholm is dus de moeite waard! Boek je ticket vanaf €51.