Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 23 Januari 2015 door Natalia Tjurina
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashionnews

Rihanna wint haar rechtszaak tegen Topshop, Kristen Stewart maakt haar debuut op Instagram en Fendi start een eigen webshop. 

Rihanna heeft reden om te vieren: in haar rechtszaak tegen Topshop haalde ze voor de tweede keer haar gelijk. Daarmee maakt de zangeres een einde aan de rechtszaak die ze tegen de Britse keten in 2013 had aangespannen. Zonder haar toestemming was een t-shirt in de winkelrekken beland met een beeld op van de popdiva. Foei! Na een eerste uitspraak ging Arcadia, het moederbedrijf van Topshop, in beroep, maar nu oordeelde de rechter dus opnieuw dat "Topshop door het t-shirt in zijn winkels te verkopen, bij de consumenten de indruk wekte dat dat met de toestemming van Rihanna gebeurde". Lesje geleerd, Topshop?

Italiaans modehuis Fendi duikt eindelijk de e-commerce wereld in. Een stap die op zich nogal laat komt voor een kanjer als Fendi, een van de grootste namen onder de vleugels van de LVMH-groep. Het Milanese merk verkocht al een beperkt aantal stuks bij online shops als Net-a-Porter en Bergdorf Goodman, maar lanceert dus op 3 maart een eigen webshop. Naast de prët-a-porter collectie, zal je er ook lederen accessoires kunnen bestellen.

Zo'n drie maanden geleden moest de modewereld afscheid nemen van Oscar de la Renta toen die overleed aan kanker. De ontwerper is nog lang niet vergeten, als zeker niet als het van zijn goede vriend André Leon Talley afhangt. Talley, die vooral bekend is om zijn werk voor de Amerikaanse Vogue, zet de overleden ontwerper binnenkort in de bloemetjes met een tentoonstelling in het SCAD Museum Of Art in Savannah (V.S.). De expositie wordt een overzicht van maar liefst 70 exclusieve jurken uit de afgelopen decennia, waaronder ook persoonlijke stukken zoals de jurken die De la Renta voor zijn vrouw en muze Anette ontwierp. De tentoonstelling opent op 3 februari en in september verschijnt ook het boek 'Oscar de la Renta: His Legendary World of Style'.

Kristen Stewart staat niet bepaald bekend om haar publieke leven. De actrice mijdt liever de spotlights en blijft eerder op de achtergrond. Vandaar dat het toch een kleine verrassing mag heten dat het doen en laten van de actrice nu te volgen is op Instagram. Eerder verklaarde ze al helemaal niets te snappen van Twitter: "What would I tweet about? Who are you talking to? What are you saying? Imagine sitting here right now and thinking, 'That's a good thing to say to the world?' I can't even understand it." Al moet je nu ook geen diepe inkijk in Stewart's leven verwachten. Dát deelt de twintiger enkel met haar beste vrienden met wie ze een private Instagram account deelt. Hé Kirsten, wij zijn toch goeie vrienden, niet? Volg haar hier!

Natalia Tjurina