Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 22 Januari 2015 door ELLE België
Fashion news: wat je vandaag moet weten

 

collage

 

Kim Kardashian in bonten bikini in de sneeuw, Olivia Palermo ontwerpt een technologische tas, duurzame mode valt in de prijzen en Alexander Wang springt op een partybus.

De The Hills-ster Olivia Palermo gaat de wereld verbeteren met 30 limited edition tassen. Samen met het accessoirelabel Aspinal of London creëert ze de Marylebone Tech Tote: een hoogtechnologische tas waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. Heel handig dus voor de social media addicts onder ons. Een groot deel van de opbrengst gaat naar AdCam, een non-profitorganisatie die onder andere scholen bouwt in het Keniaanse gebied. Over de looks van dit hoog technologisch snufje is nog maar bijster weinig bekend. We weten alleen maar dat er in maart slechts 30 stuks over de toonbank gaan en dat voor zo'n €1.298. Liefhebbers moeten er dus snel bij zijn!

Het duurzame project RAW for the Ocean's, een samenwerking tussen G-star RAW, Bionic Yarn en Parley for the Oceans (mede ontworpen door Pharrell Williams), mag twee awards toevoegen aan zijn collectie. De denimcollectie is gemaakt van gerecycleerde plastieken flessen en is hiermee een voorbeeld van duurzame mode. Op 15 januari won RAW for the Ocean's de Wallpaper* Magazine Design Award voor 'Best Denim Clothing Collection' in Londen. En de dag erop de 'H&M x ELLE Conscious Award'. Eerlijke en duurzame mode, we bombarderen het graag tot dé trend van 2015.

Alexander Wang staat bekend om zijn duistere en sexy reclamecampagnes, maar voor zijn SS 15 campagne gaat hij de neon toer op. Wang laat zijn modellen poseren in een technicolor partybus met bijbehorende bar, jacuzzi en tal van neonlichten. “Lately things have been very restrained and minimal, and I thought it was just fun to do something really out there."
De kleurrijke foto's doen je alvast stoppen met scrollen door je instagramfeed.

Kim Kardashian gaat met vrienden op skitrip naar Utah en neemt mee: een minuscule Fred Flintstone bikini. De realityster hees zichzelf voor een bikinishoot met plezier in een opmerkelijke ensemble van bond en enorme bonten laarzen. Maar toen Kim even later in stijl de berg af ging, werd ze door haar vrienden verplicht een helm te dragen. De realityster was not amused. "My friends made me wear a helmet skiing and I was not happy about it but feel it's more safe and I'm into it now if you can't tell", deelt ze mee op instagram.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)