Wanderlust: Hotel Café Royal in Londen

Gepubliceerd op 22 Januari 2015 door ELLE België
Wanderlust: Hotel Café Royal in Londen

cover

Synoniem voor logeren in stijl is Hotel Café Royal in Londen. Bekende en minder bekende gasten lieten zich al verleiden door de rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en luxueuze accommodatie.

Hotel Café Royal kent zijn oorsprong in 1865 wanneer de Parijzenaar Daniel Nicholos Thévenon beslist om met zijn vrouw in Regent Street Café Royal te openen. Eind 19de eeuw werd er voor het eerst de Franse gourmetkeuken geïntroduceerd voor de Britten en beschikte het café over de grootste wijnkelder ter wereld.

Inkomhal
Inkomhal

In 2008 sloot het zijn deuren naar aanleiding van de heraanlegging van Regent Street, maar vier jaar later heropende het intussen hotel geworden Café Royal met 160 gastenkamers waarvan 55 suites. De architectuur is van de hand van David Chipperfield Architects die er in slaagden de stijl van de 21ste eeuw naadloos te combineren met de historische inrichting uit 1860 en 1920.

Hotel Café Royal kent geen betere locatie dan recht in het hart van Londens West End in de bekende winkelstraat Regent Street. In het westen komen de glamoureuze privaatclubs, elegante boetieks en verfijnde restaurants elkaar tegen in Mayfair. In het oosten staat het bruisende nachtleven van de stad centraal met in Soho koffie- en cocktailbars die tot laat in de avond open zijn.

In 8 bars en restaurants, waarvan één een hommage is aan schrijver Oscar Wilde, valt er naar hartenlust te eten en te drinken in de stijl van de Europese cafécultuur en met een uitgebreide keuze aan Britse gerechten.

Ontspannen kan dan weer in de luxueuze Akasha welness, een concept waarbij de vier natuurkrachten elk hun eigen aanbod vertegenwoordigen. Wie water kiest, kan tot rust komen in het zwembad, het stoombad, sauna of jacuzzi. Aarde representeert een trendy lounge bar met gezonde en lichte gerechtjes. De fitnessruimte krijgt de stempel vuur en wie lucht kiest, mag beginnen zweven tijdens de workshops yoga, tai-chi, Pilates en meditatie.

Hotel Café Royal ligt in Regent Street 68. Boeken kan via de website. Prijzen starten vanaf 520 euro per overnachting.

Zin gekregen in een weekendje Londen?