De make-up trends voor lente/zomer 2015

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
De make-up trends voor lente/zomer 2015

header.jpg

Een stralende huid, natuurlijke wimpers, lichte lippen, grafische eyeliner en nu en dan eens Twiggy eyes zijn de codewoorden voor de make-up trends voor deze lente en zomer.

 

BeFunky_BeFunky_dewy skin.jpg

Stralende huid

We leggen de lat voor de no make-up trend steeds hoger. Deze keer geen vlekkeloze foundation, maar een stralende en soms ietwat glimmende huid.  Deze look wordt gekenmerkt door een gehydrateerde huid, gecombineerd met een goede portie highlighter op de hoogste punten van het gezicht. We dringen bewust het aantal producten terug en maken gerichte keuzes met highlights en contouren om onze pluspunten te accentueren.

1/

BeFunky_wimpers.jpg

Natuurlijke wimpers

Volgend seizoen draait alles om natuurlijke wimpers. Het is dus tijd om je mascara opzij te leggen en je natuurlijke wimpers te omarmen. Die trend was dan ook vooral te zien in de shows van Salvatore Ferragamo, A.F. Vandevorst en Chloé.

2/

BeFunky_BeFunky_lippenrood.jpg

Lichte lippen

Rode lippen gaan nooit uit de mode, maar je houdt ze de komende maanden best zo simpel en naturel mogelijk. Ga voor gehydrateerde lippen met een vleugje lipgloss of een stain effect met rode lippenstift.

3/

BeFunky_BeFunky_BeFunky_eyeliner.jpg

Grafische eyeliner

Visagisten spelen al een tijdje met architecturale eyeliners en blijven dat ook het komende seizoen doen. Hoe onconventioneler en origineler de eyeliner, hoe beter. Maar het moet wel perfect zijn, spendeer er dus genoeg tijd aan.

4/

BeFunky_mascara.jpg

Twiggy eyes

Voor volgend seizoen is de make-up echt ver te zoeken. Als je niet te vinden bent voor de no make-up look, ga dan gerust over the top. Breng mascara aan tot je wimpers helemaal samenpakken. Hoe extremer ze eruitzien, hoe beter.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)