Extra beveiliging tijdens Parijse modeweek

Gepubliceerd op 21 Januari 2015 door ELLE België
Extra beveiliging tijdens Parijse modeweek

louis-vuitton-show-paris-mens-fashion-week-2013

Vandaag wordt in Parijs de aftrap van de mannenmodeweek gegeven. Twee weken na de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo blijft de sfeer in de stad gespannen. Om ongeruste bezoekers gerust te stellen, zet La Fédération Française de la Couture in op extra veiligheid.

Blijven de stoeltjes op de eerst rij naast de catwalk leeg? Heel wat genodigden, waaronder inkopers, beroemdheden en fashionista's, maken zich immers zorgen over de veiligheid in de Franse hoofdstad. Twee weken na de extremistische aanslag op Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen, blijft de sfeer gespannen en zet de organisatie in op extra beveiliging. Zo worden alle genodigden en tassen van alle genodigden extra gecontroleerd. Verder worden duizenden politieagenten en soldaten ingezet om over de veiligheid in de hoofdstad te waken.

La Fédération Française de la Couture, de organisatie die de shows in Parijs organiseert, wil niet reageren op vragen over de hoge beveiliging, maar geeft aan de deelnemende modemerken wel mee dat het gaat om enkele 'eenvoudige logistieke maatregelen'. Ze dienen alleen maar om de deelnemers en bezoekers gerust te stellen.

Karl Lagerfeld, hoofdontwerper van Chanel, maakt zich toch een beetje zorgen. 'Ik denk dat de aanslagen en extra beveiliging heel slecht zijn voor het imago van Parijs', vertelt hij aan Women’s Wear Daily.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)