Gucci verandert last minute volledige mannencollectie

Gepubliceerd op 19 Januari 2015 door ELLE België
Gucci verandert last minute volledige mannencollectie

gucci

Hoewel de collectie vandaag de Milanese catwalk op moest, hertekende de ontwerper van de accessoirelijn, Alessandro Michele, op het allerlaatste moment de volledige collectie van het Italiaanse modehuis. Zowel de kleding als de modellen werden aangepast. Een verrassende beslissing.

Het Gucci-team heeft naar eigen zeggen heel de nacht doorgewerkt om de mannencollectie van het Italiaanse label volledig aan te passen. En de veranderingen zijn opvallend. Zowel de kleding als de schoenen werden geheel opnieuw ontworpen, er werden nieuwe modellen gecast en het decor werd in een nieuw jasje gestoken.

De reden voor de opvallende transformatie is niet helemaal duidelijk, maar volgens Women's Wear Daily doet het gerucht de ronde dat het modehuis nood had aan een nieuwe collectie na het vervroegde vertrek van creative director Frida Giannini. Giannini zou normaal gezien na de voorstelling van de nieuwe herfst/winter vrouwencollectie 2015-16 vertrekken, maar stapte vorige week al op.

Nu Michele de volledige collectie opnieuw heeft ontworpen, worden de geruchten steeds hardnekkiger dat hij de nieuwe hoofdontwerper van het Italiaanse modehuis wordt. Al zijn er ook de geruchten dat Tom Ford terug naar zijn oude positie als hoofdontwerper van Gucci zal terugkeren. To be confirmed door Gucci zelf, uiteraard.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)