FASHION NEWS: Wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 16 Januari 2015 door Laure Vandendaele
FASHION NEWS: Wat je vandaag moet weten

FashionNews16-1
Cosmopolitan choqueert met stikkende covergirl, Cara Delevingne in mannencampagne en Sarah Jessica Parker ontwerpt handtasje voor het goede doel. En zo ben je weer helemaal mee.

Cosmopolitan choqueert. Geen breed lachend model op de cover van de Britse editie van Cosmopolitan volgende maand. Het modeblad maakte voor het februarinummer een cover met daarop het gezicht van een stikkende vrouw. Het magazine zit bovendien in een plastieken verpakking wat het shockeffect alleen maar vergroot. Met deze opvallende cover wil het magazine de problematiek rond eermoorden onder de aandacht brengen en veroordelen. Nog te vaak worden meisjes of vrouwen door familieleden gedood om zo de goede naam en eer van hun familieleden te zuiveren. Met dit krachtige beeld verwijst Cosmo naar het verhaal van Shafilea Ahmed, een 17-jarig meisje dat in 2003 in het bijzijn van haar broer en zus door haar ouders werd gestikt. Shafilea Ahmed werd vermoord omdat ze weigerde te trouwen met de man die haar ouders voor haar uitzochten en later een zelfmoordpoging ondernam om aan haar lot te ontsnappen.
De bijzondere cover die in beperkte oplage verkrijgbaar is, kwam er in samenwerking met Karma Nirvana, een Britse organisatie die zich ontfermt over het welzijn slachtoffers van geweld.

Ook onze collega's van ELLE France pakten deze week uit met een sterke cover

Ook heel wat celebrities zetten hun schouders onder een – zij het compleet ander – goed doel. Naar aanleiding van de opening van een nieuwe Fendi flagship store in New York vroeg ontwerper Karl Lagerfeld onder meer Rihanna, Sarah Jessica Parker, Jourdan Dunn en Leandra ‘The Man Repeller’ Medine elk hun versie van de beroemde Fendi 3Baguette-tas te ontwerpen. De unieke tasjes worden volgende maand via een veiling verkocht en de opbrengst gaat naar een goed doel dat de ontwerpende dames zelf kozen. Wil je bieden? Surf dan tegen het einde van deze maand naar launch3baguetteauction.fendi.com.

Cara Delevingne blijft verrassen. Net nu je dacht dat er geen modehuis was waar ze nog niet voor poseerde,  duikt het model op in de zomercampagne van DKNY…voor mannen. Een opdracht die tomboy Cara natuurlijk met de vingers in de neus tot een goed einde bracht. Cara, gekleed in  suit & tie met daaronder sneakers met hoge zolen (hallooooo nineties!), voelde zich kiplekker in het gezelschap van enkele jonge haantjes uit de modewereld. Het 22-jarige topmodel is trouwens ook te zien in de campagne van de vrouwencollectie van het Amerikaanse label.

Behoor jij tot Team Jennifer of sluit je je toch aan bij Team Angelina? Het was even geleden (van de Oscars in 2009 om precies te zijn) maar gisteren kruisten de paden van de voormalige en huidige Mevrouw Pitt elkaar tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Critics’ Choice Awards. Dankzij een goed voorbereide planning kregen de dames elkaar niet te zien en werd een gênante ontmoeting voorkomen. Jennifer (toch stiekem onze favoriet) poseerde met verloofde Justin Theroux op de rode loper, Angie woonde de avond bij zonder haar echtgenoot. Go #TeamAniston!

Herinner jij je Audrina Patridge nog? De voormalige ster uit realityreeks ‘The Hills’ was vooral bekend om haar apathische uitstraling en erbarmelijke smaak in mannen en verdween de afgelopen jaren van de radar. Tot de 29-jarige zich deze week liet opmerken met een opmerkelijk kapsel. Partridge zette een punt achter haar leven als brunette en kwam na acht uur in de kappersstoel buiten met een combinatie van grijze en roze lokken. Een combinatie die ze zelf als ‘dusty violet’ omschrijft. De ideale manier om vanonder het stof gehaald te worden?

Schermafbeelding 2015-01-16 om 20.34.54

De afgelopen maanden kregen trouwens wel meer celebs grijze haren.