TOP 10: modecampagnes van het seizoen

Gepubliceerd op 15 Januari 2015 door Laure Vandendaele
TOP 10: modecampagnes van het seizoen

top10modecampagnes


Eén blik uit het raam leert ons dat de zomer - en bijhorende mode - nog niet voor meteen is. Een overzicht van de kraakverse, zomerse modecampagnes leert ons dan weer dat het seizoen met warme nachten en luchtige jurken wel degelijk in aantocht is. Een overzicht van de meest in het oog springende zomercampagnes.

'Age is nothing but a number', dus als je een coole vrouw die haar onstuimige tiener- en twintigerjaren al decennia geleden afsloot als gezicht van je modecampagne wil, dan doe je dat gewoon. Het afgelopen jaar kozen verschillende ontwerpers voor ambassadrices die niet bepaald 'piep' waren, een positieve trend die zich verder lijkt te zetten in 2015. Want ook dit seizoen worden jonge modellen bijgestaan (of in sommige gevallen simpelweg vervangen) door inspirerende vrouwen 'op leeftijd'. Vijftig tinten grijs in een seizoen vol kleur.

1. Alexis Bittar

AlexisBittar

Someting old & something new. Juwelenmerk Alexis Bittar dicht de generatiekloof met een opvallende zomercampagne. Excentriek modefiguur (93!) Iris Apfel en blogster en auteur van Rookie Tavi Gevinson (18)  schitteren elk op hun eigen manier in de frisse, vrolijke campagne.

1/

2. Céline

Celine

Ook modehuis Céline doet vrolijk mee met deze toe te juichen trend. De 80-jarige schrijfster en voormalig redactrice van de Amerikaanse Vogue Joan Didion is deze zomer het doorleefde gezicht van het Franse modehuis.

2/

3. Dolce & Gabbana

Dolce&Gabbana

Omdat iedereen wel eens zijn of haar hoofd te rust wil leggen tegen de troost biedende boezem van een aardig (in dit geval in peperdure mode gehuld) omaatje. Dolce & Gabbana scoort dit voorjaar met de meest in het oog springende campagne van het seizoen.

3/

4. Givenchy

Givenchy

Eens een Pretty Woman, altijd een Pretty Woman. Givenchy's Riccardo Tisci viel voor de cool van Amerikaanse actrice Julia Robert en wou een meer edgy kant van America's Sweetheart laten zien.

4/

5. Prada

Prada

De 'boyhood' van Ethan Hawke ligt al even achter hem maar dat houdt de Amerikaanse acteur alvast niet tegen om op 44-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hawke poseert als een volleerd model in de nieuwe campagne van Prada. Naast een coole en sexy attitude is de acteur ook eigenaar van een bijzondere pendel. Iedereen heeft nu eenmaal af en toe hulp nodig bij het vinden van antwoorden op belangrijke levensvragen.

5/

6. Saint Laurent

SaintLaurent

Mode speelt met vormen, texturen, kleuren en vervaagt de grenzen tussen geslachten en leeftijden. Saint Laurent speelt met generaties en doet een beroep op de frisse kopjes van onder meer Jack Kilmer en Dylan Brosnan. De 71-jarige Canadese singer-songwriter Joni Mitchell zorgt deze zomer voor voldoende tegenwicht.

6/

7. Madonna

Versace

Rebellen vinden elkaar. Het mag daarom geen verrassing heten dat Donatella Versace in Madonna nog steeds een geknipte ambassadrice ziet.

7/

8. Sonia Rykiel

SoniaRykiel
Zusterliefde bij Sonia Rykiel. Zusjes Lizzy en Georgia Jagger, samen goed voor 53 levensjaren, poseren zij aan zij op de Parijse Rive Gauche.

8/

9. Louis Vuitton

JenniferConnelyLouisVuittonNa Series 1, de reclamecampagne die vorig met een British Fashion Award werd bekroond, volgt logischerwijs Series 2. In deze tweede reeks campagnefoto's met bijhorende reclamefilmpjes krijgen jonkies Freja Beha Erichsen en Rhys Pickering versterking van de 44-jarige actrice Jennifer Connelly.

9/

10. Burberry

Burberry

 

Nadat Kate Moss en Cara Delevingne een plaatsje in de meest recente parfumreclame van Burberry deelden, herhaalt het Britse modehuis de succesformule met twee andere beauties. Deze keer koppelt Christopher Bailey iconisch topmodel en 'topmodel in volle groei' Jourdan Dunn voor Burberry's allereerste campagne met enkel zwarte modellen. Zowel Naomi als Jourdan zijn geen vreemden voor het merk,  Campbell was in 2001 al het gezicht van het huis en Dunn is intussen aan haar vierde campagne toe.