Keert Tom Ford terug naar Gucci?

Gepubliceerd op 15 Januari 2015 door Laure Vandendaele
Keert Tom Ford terug naar Gucci?

TOM FORD
Wie wordt de nieuwe ontwerper van Gucci? In de krochten van de modewereld doen geruchten de ronde dat Tom Ford, voormalig ontwerper bij het Italiaanse huis, aan een comeback denkt.

Gucci zit zonder ontwerper. En nu de modeweken met de presentaties van de nieuwe mannencollecties langzaam op gang komen, rijst de vraag: wie volgt Frida Giannini op? De voormalige ontwerpster pakte inmiddels vroeger de biezen en blijft dus niet - zoals eerder beloofd - tot na de defilés van de nieuwe mannen- en vrouwencollecties.

Hier en daar steken geruchten dat Tom Ford, de man die van het inslapende Gucci een winstgevend modebedrijf maakte, terug aan het hoofd van het label zou komen te staan. 'Onzin', klinkt het dan weer bij insiders. Ford heeft immers geen reden om zijn eigen succesvolle label, dat intussen zo'n miljard dollar waard is, te verlaten. Ook de woordvoerder van de Amerikaanse ontwerper ontkent de geruchten 'Dit slaat echt nergens op. Het label Tom Ford blijft groeien en Ford zelfs maakt plannen voor de komende dertig jaar'.

De kans dat we volgend seizoen opnieuw een Fordiaanse Gucci-collectie op de catwalk te zien krijgen, is dus zo goed als onbestaand. Toch is hij lang niet de enige ontwerper die getipt wordt als de opvolger van Giannini. Ook Joseph Altuzarra, Givenchy's Riccardo Tisci, Emilio Pucci's Peter Dundas en Saint Laurents Hedi Slimane zouden binnenkort wel eens een nieuw pad in hun carrière kunnen inslaan. Tot de nieuwe hoofdontwerper van Gucci bekend wordt gemaakt (vermoedelijk tijdens of na de modeweek in Milaan), ontfermt het interne designteam over de toekomstige collecties van het Italiaanse huis. Wordt vervolgd.