Oscars: de 5 nominaties die je moet zien

Gepubliceerd op 15 Januari 2015 door ELLE België
Oscars: de 5 nominaties die je moet zienCC
CC
CC

Het rode loper seizoen is begonnen met de Golden Globes, straks zijn de Oscars -de belangrijkste filmavond van het jaar- aan de beurt. Om alvast goed in de sfeer te komen: 5 genomineerde films om te zien! 

BOYHOOD
De grote winnaar van de Golden Globes maakt al aardig zijn weg naar de Oscars. De coming-of-age film vertelt het verhaal over de jeugd van de zesjarige Mason, met gescheiden ouders. Twaalf jaar (!) hebben de opnames geduurd om met dezelfde acteurs het verhaal tot z'n recht te laten komen.

1/

SELMA

Nu al favoriet bij critici, ook bij de Oscars? Een film over Martin Luther King en de protestmarsen in 1965 waar de Afrikaanse-Amerikaanse bevolking op straat protesteerde voor stemrecht en tegen racisme. Oprah Winfrey neemt de rol van Annie Lee Cooper voor haar rekening, de mensenrechtenactiviste voor de Selma Voting Rights Movement.

2/

THE THEORY OF EVERYTHING
Gebaseerd op de memoires van Jane Hawking, "Travelling to infinity: My life with Stephen". De film brengt het aangrijpende levensverhaal van natuurkundige Stephen Hawking -van zijn relatie met Jane tot zijn gevecht tegen de ALS ziekte. De film heeft nu al heel wat nominaties op zak.

3/

THE GRAND BUDAPEST HOTEL
De legendarische hotelmanager M. Gustave die bevriend raakt met jonge medewerker Zero Moustafa. Samen raken ze betrokken bij een kunstdiefstal, een erfeniskwestie en hilarische drama's die daarbij horen.

4/

UNBROKEN
Dit kan weleens het jaar van Angelina Jolie als regisseur worden! Haar film Unbroken brengt het waargebeurde verhaal van een moedige jongeman die tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert te overleven. Nadat zijn vliegtuig is neergestort, wordt Olympisch loper Zamperini gevangen genomen en in een  Japans krijgsgevangenkamp gebracht. Daar wordt hij tot het uiterste getest; zal hij overleven of breken? Een film die je nog lang zal bijblijven!

(stagiaire Karima)