3 x beauty routines die je beter niet thuis uitprobeert

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
3 x beauty routines die je beter niet thuis uitprobeert

beauty

Je haar verwennen met een masker en je huid scrubben maken deel uit van je wekelijkse beauty routine om je lichaam gezond te houden. Wist je dat er ook beauty gewoontes bestaan die niet 'normaal', en zelfs gevaarlijk zijn?

1. Waxen
Waxen met wasstrips of warme hars is een van de meest effectieve ontharingsmethodes, maar ook één van de gevaarlijkste. Wanneer je waxt, raakt de bovenste huidlaag geïrriteerd. De natuurlijke balans van de huid wordt verstoord. Een haartje gemist? Wax niet tweemaal hetzelfde stukje huid, de huid kan droog worden en schilferen. Ben je toch gewonnen voor deze methode? Ga dan langs de schoonheidsspecialist. Zij geven je huid vooraf en achteraf de nodige zorg zodat er geen irritaties optreden.

2. Hardnekkige puisten uitknijpen
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: de verleiding niet kunnen weerstaan om een opkomende puist uit te knijpen. Als het op puisten aankomt, geldt er een duidelijke regel: Laat de puist met rust, hij zal meestal vanzelf openbreken en binnen de week genezen. Een puist uitknijpen lijkt onschuldig, maar als het verkeerd afloopt, wordt de puist een hardnekkige wond en ontstaat er littekenweefsel bij genezing. Scarred for life dus. Smeer tandpasta op de puist om het uit te drogen. 

3. Een ombre at home
Zelf highlights aanbrengen in je haar met een kam is niet verstandig. Je haar zelf bleken is een experiment dat je beter niet uitvoert. Het gewenste resultaat blijft meestal uit.