Designer of the Year Nedda ontwerpt voor Diamanti Per Tutti

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Designer of the Year Nedda ontwerpt voor Diamanti Per Tutti

diamantipertutti

 

Na bloggers Sofie Valkiers en 70percentpure en ontwerper Six Lee, kreeg bekroond ontwerpster Nedda de eer om de nieuwste gastcollectie voor het Belgische juwelenlabel Diamanti Per Tutti te ontwerpen.

Met 'A diamond only for me' heeft de Belgische zilversmid van Palestijnse afkomst een collectie gecreëerd waarin de diamant een prominente rol krijgt, zonder dat het edelsteen in het ontwerp opvalt. De diamanten worden geabsorbeerd door het ontwerp zodat enkel wie het juweel draagt de diamanten ziet.

Het lijnenspel steunt op geometrische eenvoud. Nedda houdt van pure ontwerpen en grote cirkels die ongecompliceerd, maar verfijnd ogen. Al betekent dat niet dat het ontwerp al even voor de hand liggend is. Nedda streeft naar 'seemingly simple shapes'.

Nedda El- Asmar werd in 2007 uitgeroepen tot designer van het jaar en heeft al verschillende collecties ontworpen voor grote huizen als Hermès, Eternum en Demeyere.

De collectie landt deze maand nog in de winkels. Voor meer informatie over de verkooppunten en de pilot store in de Drukkerijstraat in Antwerpen: www.diamantipertutti.com .