#JeSuisCharlie: modewereld reageert op gebeurtenissen

Gepubliceerd op 9 Januari 2015 door Natalia Tjurina
#JeSuisCharlie: modewereld reageert op gebeurtenissen

The Louis Vuitton Monogram Celebration

De modewereld toont haar steun in de naloop van de aanslagen.

Sinds de aanslag afgelopen woensdag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo staan sociale media volledig in het teken van de strijdkreet #JeSuisCharlie. Wereldwijd pleitten mensen voor het recht op vrijheid van vrije meningsuiting en persvrijheid.

Ook uit de modewereld komen verschillende reacties. Zo laat Karl Lagerfeld weten "fysiek ziek" te zijn sinds de aanslag en toont hij zijn steun via Instagram.

#JeSuisCharlie

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

Op de Instagram account van Jean Paul Gaultier is dan weer te zien hoe de ontwerper samen met zijn team poseert met de boodschap 'Je suis Charlie'.

#JeSuisCharlie

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial) on

 

Carine Roitfeld, Riccardo Tisci en Kris Van Assche grijpen naar de eeuwenoude en wereldberoemde quote van Voltaire: "Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen."

Of de gebeurtenissen een impact zullen hebben op de Parijse modeweek die eraan zit te komen, valt nog af te wachten. Die beslissing zal volgens executive president van de Franse modeweek Stéphane Wargnier eerder bij de ontwerpers zelf liggen. Het valt uiteraard ook nog te bezien hoe de gebeurtenissen verder zullen ontwikkelen.

Natalia Tjurina