9 dingen die je beter niet meer eet

Gepubliceerd op 12 Januari 2015 door ELLE België
9 dingen die je beter niet meer eet

ongezond

Veel eten is ongezond, maar deze 9 dingen schrap je beter voorgoed van je boodschappenlijstje omdat het stiekeme dikmakers zijn. Of consumeer ze met mate, ook een oplossing.

1. Sinaasappelsap
Die uit brik én de verse. Volgens obesitas-onderzoeker Zoe Harcombe bevatten beide drankjes handenvol suiker en maar weinig vitaminen. Je eet dus beter een gewoon stuk fruit om vitaminen binnen te krijgen. Suiker is toch alleen maar slecht voor je huid.

2. Cola Light
Er bestaan geen zekerheden meer. Ondanks het drankje relatief weinig calorieën bevat, zit er wel de stof aspartaam in. Die veroorzaakt vreetbuien die alles behalve bevorderlijk zijn voor je lijn.

3. Margarine
Niet helemaal een verrassing. Voedingstherapeut Nicola Ragon-Paxton van ilovegreens.co.uk laat weten dat het namelijk vol zit van slechte toevoegingen en kleurstoffen. En dan zwijgen we nog over de hoeveelheid vet…

4. Ketchup
Jammer maar helaas, dit sausje is ook niet zo onschuldig als het lijkt. Het zit boordevol suikers, zouten en bewaringsmiddelen. Maar, toegegeven, het is nog altijd een beter alternatief dan mayonnaise.

5. Döner Kebab
Heerlijk van smaak, maar ook geen optie voor elke week. Reden: het kebabvlees bevat allerlei bewaringsmiddelen en suikers.

6. Yoghurt met smaak
Want daar zitten ook te veel toegevoegde suikers bij. Beter is om een natuurlijke yoghurt te eten. Op smaak brengen kan je nog altijd met een natuurlijke zoetmaker als stevia of AHorn-siroop.

7. Popcorn in de microgolfoven
Slim snacken is dat niet bepaald. Waarom niet? Weer die ongezonde toevoegingen. Beter is om het zelf te maken, ongesuikerd uiteraard.

8. Kant-en-klaarmaaltijden
Omwille van de onnatuurlijke vetten wat de grootste boosdoeners zijn voor het lichaam.

9. Wit brood
Uiteraard. Die bevatten snelle ongezonde suikers. Volkoren brood is wel verstandig. Kijk wel altijd na op het etiket of er wel degelijk volkoren granen inzitten. In de supermarkt durft bruin brood wel eens wit brood met een kleurtje te zijn.

(Via ELLE.nl, stagiaire Kiënta Martens)