Dossier it-girls: de 10 van 2015

Gepubliceerd op 13 Januari 2015 door Isabelle Vander Heyde
Dossier it-girls: de 10 van 2015

ones to watch

Op Cara zijn we ondertussen uitgekeken, het is verdacht stil rond Lupita, Miley staat voor onbepaalde tijd als 'krankzinnig' geklasseerd en  Mila geniet in slobberige jogging van haar zwangerschapsverlof. Niet getreurd: een nieuwe lichting (jonge en minder jonge) it-girls staat klaar om hun dure schoenen te vullen, tien om te zien in 2015: 

Gigi Hadid

Gigi Hadid

Vergeet Kate Upton, de modewereld is een wulpse, blonde new guy rijker. Gigi Hadid heeft roots in reality land (haar moeder Yolanda Foster heeft „Nederlandse Hollywoodvrouw” op haar visitekaartje staan, haar vader houdt het op „steenrijke Arabische zakenman”), maar verovert catwalk bij catwalk de modewereld. De 19-jarige schone werd vorig jaar onder andere gecast door Chanel, Jean-Paul Gaultier, Diane von Furstenberg en Marc Jacobs. Ook Carine Roitfeld oordeelde haar geloofwaardig genoeg voor een passage in haar CR Fashion Book. Deze zomer schittert ze min of meer topless voor Guess, beelden die nu al voor online ophef zorgen. Verder maakt de vurige new kid deel uit van dé kliek van het moment: Kendall Jenner, Selena Gomez, Cara Delevingne en Chanel Iman genieten allen een bladzijde in haar vriendenboekje -en in de roddelblaadjes. Zowel privé als professioneel zorgt Hadid in 2015 ongetwijfeld voor kabaal!

Gigi 4

Gigi 3

Gigi 2

Gigi 1

1/

FKA Twigs

FKA Twigs 2

Nog zo’n lawaaimaakster: FKA Twigs, oftewel Tahliah Debrett Barnett, breekt al langer potten met haar urbanpop en zogenaamde triphop sounds, in 2015 ligt ook de modewereld aan haar voeten. De Britse zangeres staat met haar vintage mix & match stijl steeds vaker bovenaan best dressed lijstjes en geldt in hipster kringen als gerespecteerd stijlicoon. Eerste wapenfeit dit jaar: een haast naakte covershoot voor het beruchte V Magazine. Terloopse fun fact: ze wist met haar eigenzinnige stijl en neuspiercing zomaar eventjes het hart van Robert Pattinson te winnen! Een onwaarschijnlijke match, die dan weer perfect bij haar eclectische persoontje past. One to watch!

FKA Twigs

FKA Twigs 3

2/

Sienna Miller

Sienna 2

Dé comeback queen wordt Sienna Miller. De Britse straalde afgelopen december op menig rode loper en herinnerde de wereld eraan waarom ze ooit als „stijlicoon” werd bestempeld. Het verleden herhaalt zich bij deze, ongetwijfeld goed voor heel wat stijlinspiratie in 2015. Daarnaast schittert ze de komende maanden in niet minder dan vijf films, waaronder het langverwachte Mississippi Sniper van Clint Eastwood. De A-list status lonkt!

Sienna 3

sienna miller

3/

Jennifer AnistonJen 1

Ook Jennifer Aniston (her)verovert dit jaar de schijnwerpers. De geliefde actrice staat bekend als romcom koningin, maar komt in 2015 eindelijk in de buurt van een serieuzer imago. Ze vertolkt in de prent Clare een chronische pijnpatiënte die de liefde zoekt, een rol die haar wel eens een Oscar zou kunnen opleveren -zo klinkt het toch luider en luider in Hollywood. Verder neemt ze de draad van haar sexy imago weer op met topless fotoshoots én zou ze in 2015 ein-de-lijk naar het altaar stappen -daar duimen we toch voor, kom op Justin Theroux!

Jen 2

4/

Dakota Johnson

Dakota johnson 1

Ook nieuwkomer Dakota Johnson mag zich aan heel wat media-aandacht verwachten met dank aan haar hoofdrol in de lang-, maar dan ook extreem lang, verwachte verfilming van 50 Shades of Grey. Een project dat haar kan maken of kraken, niets is immers moeilijker dan de schoenen van een papieren personage te vullen -vooral in de context van 50 Shades. Wordt vervolgd…

Dakota johnson 2

5/

Keira Knightley

keira knightley

Keira Knightley mag dan weer een kans wagen in de categorie „meest stijlvolle babybuik”. Zij verwacht in 2015 haar eerste kindje en wordt nu al aangeduid als de waardige opvolgster van Blake Lively -beter bekend als de meest sexy mama in spe ooit.  Verder gaat het wat Keira betreft àltijd in superlatieven: op carrièrevlak heeft deze recyclerende topactrice niets meer te bewijzen.

Keira 1

Keira 2

Keira3

6/

Anna Ewers 1

One to watch in modellenland: de Duitse Anna Ewers breekt in 2015 helemaal door! Ze schittert in de zomercampagnes van Moschino en Marc Jacobs (naast toppers als Kendall Jenner en Joan Smalls), domineert de editorials van grote magazines als Vogue en W én is, ondanks haar jonge leeftijd, niet bang van controverse: voor Alexander Wangs denim lijn liet de 22-jarige haar broek zakken in de meest suggestieve pose sinds jaren. Eén ding is zeker: naakt of mét kleren om het lijf, deze blonde schone neemt voorlopig enkel genoegen met de schijnwerpers!

2

3

4

7/

Blake Lively 

Blake

Op welverdiend zwangerschapsverlof, maar de komende maanden een vaste klant in onze nieuwsrubriek. Blake Lively veroverde in 2014 harten met haar stijlvolle zwangerschapsgarderobe, in 2015 doet ze het met een nieuwe film, een kledinglijn voor baby's en haar succesvolle lifestyle website Preserve. Fysisch aanwezig of niet, deze ster is het volgende jaar niet van de voorpagina's weg te slaan -mark our words.

age of adeline

8/

Jourdan Dunn 

2

Jourdan Dunn maakt al een tijdje deel uit van de modellentop, maar slaagde er om één of andere reden nooit in collega's als Cara Delevingne en Kendall Jenner voorbij te steken. Daar komt in 2015 verandering in: aan de zijde van Naomi Campbell schittert ze in Burberry's zomercampagne (in navolging van Cara en Kate Moss) en in haar eentje haalt ze de cover van Vogue UK (ze is daarmee het tweede zwarte model ooit op de voorpagina van de Britse stijlbijbel). Bovendien moet de bloedmooie Britse het nièt hebben van controverse en schandaaltjes in de roddelbladen: ze houdt het op monstercontracten in modeland en de opvoeding van zoontje Riley -en dat ondanks haar 24 lentes. Om het met haar eigen woorden te zeggen: well dunn!

1

3

4