12 popsterren in modecampagnes

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
12 popsterren in modecampagnes

justinbiebercalvinklein


Grote modehuizen ruilen anonieme modellen steeds vaker in voor wereldberoemde popsterren. Justin Bieber is de meest recente zanger in het rijtje goedbetaalde gelegenheidsmodellen.

Can you Belieb this? Justin Bieber is het nieuwe gezicht (en we moeten eerlijk zijn, netjes in vorm getraind lijf) van Calvin Klein. De 20-jarige popster wordt in de campagne en bijhorende spot bijgestaan door ervaringsdeskundige en topmodel Lara Stone.

Little drummer boy?

Terwijl heel wat bloedmooie jongens en meisjes hun baantje als model vaak zien als een opstapje naar de muziek- of filmwereld, pikken acteurs en actrices intussen grote, felbegeerde campagneopdrachten in. En de modehuizen weten vaak zelf niet meer wie ze het liefst in hun peperdure halfjaarlijkse campagnes zien. Schuiven ze een veelbelovend model naar voren, kiezen ze voor een ervaren topmodel of plezieren ze het grote publiek door een wereldberoemde popster in te schakelen?

Toen het Franse Louis Vuitton meer dan tien jaar geleden een modecampagne met de zingende actrice en eigenares van het beroemdste paar billen van de nillies Jennifer Lopez inblikte, kon de beslissing van toenmalig creatief directeur Marc Jacobs in de modewereld op weinig bijval rekenen. Sindsdien raakte het steeds vaker en vogue om te choqueren of verrassen door een fotogenieke popster voor de lens te halen. Marc Jacobs deed het enkele seizoenen geleden nog opnieuw door de omstreden Miley Cyrus op te voeren in zijn eigen zomercampagne. Sinds ontwerper Hedi Slimane de plak zwaait bij Saint Laurent gaat de ontwerpende muziekliefhebber voor het Siant Laurent Music project  regelmatig op zoek naar inspirerende muzikanten die niet misstaan op een high fashion plaatje. Onder meer Jake Bugg, Daft Punk, BB King, Christopher Owens en Beck verleenden hun al dan niet voor de hand liggende goede looks aan de mode-muziek mash-up.

Deze 11 popsterren verdienden een centje bij als vetbetaald gelegenheidsmodel.

1/

BRITNEY SPEARS

Britney Spears heeft het jammer genoeg nooit tot in de hoogste regionen van de modewereld geschopt. Iets meer toegankelijke merken zoals Skechers en Candies zagen dan wel weer een perfecte ambassadrice  in het gewezen popprinsesje. Meer recent neemt Britters al het poseerwerk voor haar eigen lingerielijn voor haar rekening.

2/

Christina Aguilera

'Wat Britney kan, kan ik ook', moet Christina Aguilera wel vaker in haar leven gedacht hebben. En zo volgde Aguilera haar toenmalige poprivale op als gezicht van het Amerikaanse schoenenmerk. Toch bleef ook Christina tijdens haar gehele carrière ver uit de buurt van mode met de grote 'M'.

ChristinaAguileraSkeckers2004

3/

Jennifer Lopez

Dat Jenny niet langer van 'The Block' was bewees de Amerikaanse zangeres met haar veelbesproken modecampagne voor Louis Vuitton.

JenniferLopezLouisVuitton2004

4/

Lily Allen

In 2009 schopte Lily Allen het eventjes tot muze van Karl Lagerfeld. De Britse zangeres was het gezicht van de 'Cocoon'-handtassenlijn.

LilyAllenChanel2009

Jake Bugg

De Britse muzikant Jake Bugg als gezicht van Saint Laurents Music Project in 2013.

JakeBuggSaintLaurentmusicproject

5/

Erykah Badu

Givenchy-ontwerper Riccardo Tisci kiest resoluut voor modellen die iets uitdrukken, artiesten, mooie vrouwen, stijlvolle vrouwen of modellen waar hij ongekend potentieel in ziet. Voor zijn meest recente zomercollectie koos de ontwerper voor Erykah Badu. “Ze is een icoon en een van de best geklede vrouwen die ik al tegengekomen ben in mijn leven, ze heeft echt een gave voor verhoudingen en kleuren. Ik wist al lang dat ik meer haar wilde werken”, vertelde Riccardo Tisci aan Style.com.

ErykahBaduGivenchy

6/

Lady Gaga

Het klikt al jaren goed tussen Lady Gaga en Versace opper priesteres Donatella. Gaga bracht met het nummer 'Donatella' hulde aan de ontwerpster en kreeg in ruil een baantje als gezicht van de zomercollectie.

LadyGagaVersace

7/

 Miley Cyrus

Ook tussen Miley en Marc botert het goed. De ontwerper voorzag het knettergekke popcreatuur meermaals van een outfit en Miley stond zij model voor één van zijn 'Protect Your Skin T-shirts'. Niet veel later kreeg de Hannah Montana van weleer een prominente rol in de lente-zomercampagne van Jacobs' eigen lijn.

MileyCyrusMarcJacobs2014ss

8/

A$AP Rocky

Rapper A$AP Rocky heeft zijn liefde voor mode nooit onder stoelen of banken gestoken en dat leverde de 26-jarige Amerikaan een rolletje in de campagne van DKNY op. Rocky vertoefde tijdens de shoot in het goede gezelschap van Cara Delevingne, Jourdan Dunn, Eliza Cummings en Dylan Rieder.

asaprocky2014

9/

Kanye West

Kanye West schopte het vorig jaar tot Vogue covermodel, een eigen campagne kon dus niet lang op zich laten wachten. Samen met vrouw Kim (bezwaarlijk een popster te noemen) is de rapper in het voorjaar te zien in 'Army of Lovers' ofte hun eerste desginercampagne voor Balmain. Ontwerper en goede huisvriend Olivier Rousteings ' is dolblij dat naast Kendall Jenner nu ook Kim en hubby Kanye deel van het 'Balmain Army' uitmaken.

KanyeWestBalmain

10/

 Madonna

Madonna was in drie decennia overspannende carrière al het gezicht van grote modehuizen van Louis Vuitton en Dolce&Gabbana. Meer recent nam Madge de fakkel over van de veel jongere Lady Gaga en poseert de 'Rebel Heart' in de gloednieuwe zomercollectie van het Italiaanse Versace.

MadonnaVersace2015