Haute Couture Fashion Week: zo creëer jij deze beauty looks

Gepubliceerd op 8 juli 2019 door Lore Ginneberge
Haute Couture Fashion Week: zo creëer jij deze beauty looks

Tijdens Haute Couture Fashion Week worden niet enkel prachtige outfits getoond, ook in de beauty vinden we hetzelfde vakmanschap terug. De catwalk werd overspoeld door prachtig opgemaakte modellen met dit seizoen een uitgesproken focus op de ogen.

Draagbaarheid is bij Haute Couture-shows van minder belang, aangezien het allemaal draait om grandeur, luxe en ambacht. Dit geldt ook voor de make-up. Deze looks vragen heel wat expertise én durf, maar zijn daarom niet minder indrukwekkend. Toch kan je deze ideeën in light-versie uitproberen voor de badkamerspiegel. Wij geven je alle tips voor het creëren van deze prachtige beautylooks:

Maison Valentino

De collectie van Pierpaolo Picciolo voor Valentino was wederom een feest voor onze ogen. Grote veren, felle kleuren en veel bekende gezichten zorgden voor een groots catwalkspektakel, maar de show zou niet compleet zijn zonder de prachtige beautylooks. Modellen toonden zich met niet één maar twee laagjes oogmake-up, in de vorm van een kleine cat eye en een laagje colour-coordinated glitter. Wij weten alvast hoe onze eindejaarsmake-up eruit zal zien...

Valentino couture

Zo creëer je de look

DIY Factor: 5. Niet voor elke dag, dat is zeker, maar bewaar deze look zeker als party-inspiratie. Hou je teint fris met een beetje foundation en hou je wenkbrauwen zo licht mogelijk. Breng een klein streepje eyeliner en ga vervolgens all the way met  een felle kleur glitteroogschaduw. Vergeet niet te matchen met je outfit!

glitter oogschaduw beauty
Glitter Palette Abracadabra van Makeup Revolution

Shop hier

Schiaparelli

Eerst en vooral: Wat. Een. Show. Zowel mode- als beautygewijs palmde ontwerper Daniel Roseberry het publiek volledig in met zijn fantasierijke, surrealistische creaties. De modellen waren nu eens uitbundig, dan weer ingetogen opgemaakt. Het leek of make-upartiesten bewust kozen voor ofwel felle lippen ofwel felle ogen. Er kwam een overdosis glitter en pailletten aan te pas op het haar, de mond of zoals hier onder de ogen. Een handige manier om wallen en een uitgroei te camoufleren?

Schiaparelli haute couture beauty catwalk

Zo creëer je de look

DIY Factor: 4. Hoewel we helemaal weg zijn van deze look, zien we onszelf niet meteen als discobal richting supermarkt vertrekken. Wel leuk is een light-versie om je festivaloutfit af te maken. Breng een royale hoeveelheid glitter aan op je haarscheiding en onder je ogen voor een schitterende look.

glitter make-up beauty looks
Biologisch Afbreekbare glitter van The Gipsy Shrine

Shop hier

Iris Van Herpen

De Nederlandse Iris Van Herpen veroverde de catwalk opnieuw met haar delicate, vernuftige ontwerpen. De modellen leken wel te zweven in hun prachtige outfits. De make-up was volledig afgestemd op deze sfeer. Denk heel veel cleane gezichten, strak naar achter gekamd haar en hier en daar een opvallend oogmaskertje à la Black Swan. Wij zijn vooral fan van deze frisse look.

 

iris van herpen beauty looks make-up

Zo creëer je de look

DIY Factor: 9. Ben je gezegend met een vlekkeloze teint? Dan hoef je enkel je wenkbrauwen in model te kammen en wat highlighter aan te brengen in de binnenste ooghoeken. Een beetje lippenbalem et voilà. Wie gewoonlijk iets meer werk heeft aan z'n huid, neemt best onze gids voor een perfecte no-make-up look ter hand.

highlighter charlotte tilbury
Hollywood Flawless Filter - highlighter & corrector van Charlotte Tilbury

Shop hier

Christian Dior

De catwalk van Dior kleurde gitzwart. Modellen schreden voorbij in dramatische couture-jurken en dito make-up. Make-up Director Peter Philips brengt de smokey terug in smokey eyes. De zwarte oogschaduw is terug van weggeweest en zet de ogen danig in de kijker. Daarnaas blijft de rest van het gezicht mat en sober. Voeg daar nog een zwarte voile aan toe, en de toon is gezet.

Dior Catwalk beauty looks

Zo creëer je de look

DIY factor: 7. De focus ligt duidelijk op de ogen, dus investeer in een kwalitatieve zwarte oogschaduw die goed blijft zitten. Bij Christian Dior werd flink buiten de lijntjes gekleurd. Voor een meer draagbaar effect kan je de oogschaduw beperken tot je bewegend ooglid en de onderste wimperrand. Gebruik voor de teint een foundation met matte finish en werk je look af met een glanzende lipstick.

Diot show oogschaduw make-up
Dior Show Tri(o)blique Limited Edition van Dior

Shop hier

Giorgio Armani Privé

King Giorgio bracht de Italiaanse glamour naar Parijs met zijn Privé-collectie. Opvallend was de grote dosis retro-vibes, zowel in de kleding als de make-up. De modellen leken zo uit een twintigste-eeuwse Italiaanse cultfilm gestapt. Denk perfect gekamde kapsels, perzikkleurige lippen en extreem lange wimpers.

armani privé beautylooks

Zo creëer je de look

DIY Factor: 8. Tenzij je een volleerd wimperplakker bent, dan is deze look een eitje. Hou opnieuw de rest van je gezicht sober en focus op de ogen. Breng wat lichtroze oogschaduw aan op je bewegend ooglid en een iets donkerdere tint op je arcadeboog voor meer diepte. Vervolgens teken je een dramatische cat eye met zwarte eyeliner. Werk af met een paar valse wimpers, want die zorgen voor dat wow-effect.

mac valse wimpers couture

Shop hier

Meer couture? Dit zijn de beste streetstyle looks.